Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Overraskende samarbeid

Bosetningen Yitzhar. (Foto: Menachem Brody)
Bosetningen Yitzhar. (Foto: Menachem Brody)
Nyheter fra Vestbredden indikerer samarbeid mellom folk du aldri ellers ville tro kunne være enige om noe.

Bosettere fra området rundt Tapuach-krysset i Samaria er mistenkt for å kjøpe narkotika fra ingen andre enn sine palestinske naboer fra landsbyen Hawara.

Sist uke sluttførte politiet i Judea og Samaria en narkotikaetterforskning og arresterte flere arabere som er  mistent for å selge narkotika. Politimennene som etterforsket saken ble deretter meget overrasket over å finne bosettere fra Yitzhar, Itamar og Har Bracha på klientlisten til narkotikaselgerne. Bosetterne i disse tre områdene er kjent for å være svært ideologiske, og ikke spesielt palestinsk-vennlige. Fire jøder mistenkt for å være narkotikakunder ble arrestert som en del av etterforskningen.

 

Overraskende

Det ser nå ut til at det ideologiske hatet i området ikke sitter så dypt at det forhindrer innbyrdes narkotikahandel. Den arabisk-jødisk narkotikaforbindelsen er spesielt overraskende ettersom Hawara er sett på som en landsby med meget fiendtlig holdning mot bosetterne. Landsbyen er kjent for palestinere som ofte bruker vold i sammenstøt med bosettere, for eksempel i form av steinkasting mot israelske kjøretøy. Landsbyen Hawara har på sin side fått smake prislapp-aksjoner fra bosettere. Aksjonistene kaller det prislapp-aksjoner for å signalisere at de «betaler tilbake» palestineres angrep på bosettere og bosetninger. Ofte har prislapp-aksjonene blitt gjennomført med vandalisme og ildspåsettelse.

 

Oppløftende

– Dette er faktisk oppløftende. Dere kan se av dette at det ikke er noen narkotikalangere her. Personer som bruker narkotika av og til er til og med nødt til å kjøpe fra araberne. Selvfølgelig ville vi foretrekke å ikke se narkotika her i det hele tatt, sier Aviel, som bor i Itamar, sier til Yedioth Aharonoth.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart