Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Palestinerne ønsker å ødelegge Israel

MItt Romney i debatt
- Dersom jeg blir president blir et statsbesøk til Israel min første oppgave, sa den mormonske presidentkandidaten Mitt Romney natt til onsdag. Foto: Gage Skidmore, flickr.com.
- Israelerne ønsker en tostatsløsning. Det gjør ikke palestinerne. De ønsker å ødelegge Israel, sier Mitt Romney, som kjemper om å bli presidentkandiat for Republikanerne.

Romneys uttalelse kom som et svar på et spørsmål fra en palestinsk-amerikansk republikaner på en CNN-debatt i Jacksonville, Florida.

– Hvordan vil en republikansk administrasjon bidra til fred for Palestina og Israel, når de fleste kandidater knapt anerkjenner eksistensen til Palestina og dets folk? spurte mannen.

– Israelerne vil være glade for en tostatsløsning. Det er palestinerne som ikke ønsker en tostatsløsning. De ønsker å ødelegge staten Israel, svarte Romney.

– I den politiske kommunikasjonen, både fra Fatah og Hamas, kommer det fram at de ikke mener det jødiske folk har noen rett til en jødisk stat, fortsatte Romney.

 

Forpliktet på en jødisk stat

– Jeg tror den beste veien til å få fred i Midtøsten, er å stanse vaklingen og ettergivenheten, men å si at vi står sammen med vår venn Israel, vi er forpliktet på en jødisk stat i Israel, vi vil ikke ha en tomme forskjell mellom oss og vår allierte Israel, la Romney til.

Han benyttet også anledningen til å komme med direkte kritikk av president Barack Obama.

– Presidenten dro til FN og kritiserte Israel for å bygge bosetninger. Han sa ingenting om de tusenvis av raketter som regner ned over Israel fra Gaza-stripen. Presidenten kastet Israel under bussen når det gjelder å definere 67-grensene som utgangspunkt for forhandlinger. Jeg mener han ikke respekterte statsminister Benjamin Netanyahu. Jeg mener han igjen og igjen har vist avstand til Israel, og det har skapt, etter mitt skjønn, en større følelse av aggresjon på den palestinske siden, sa Romney.

 

Gingrich vil flytte ambassade

Newt Gingrich, som kjemper mot Romney om å bli republikanernes presidentkandidat, stod fast på sin tidligere uttalelse om palestinerne, at de er «et konstruert folk» (an invented people).

– Teknisk sett er de en konstruksjon fra siste del av 1970-tallet. Før det var de arabere, forklarte Gingrich.

Han sa seg ellers enig med Romneys svar, og la til at han vil gi ordre om ambassadeflytting fra Tel Aviv til Jerusalem den første dagen etter han flytter inn i Det hvite hus.

 

Retter på Romney

En jødisk gruppe som støtter demokratene og Barack Obama har påpekt i en pressemelding at presidenten nevnte rakettangrep under sin tale i FN. «Israelske borgere er blitt drept av rakettild mot deres huser og selvmordsbombere på deres busser,» skal Obama ha sagt.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart