Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Stadig flere palestinere får medisinsk behandling i Israel. (Illustrasjonsfoto: Physicians for Human Rights - Israel)
Mange palestinere får medisinsk behandling i Israel. Det utnytter Hamas. (Illustrasjonsfoto: Physicians for Human Rights - Israel)

115.000 syke palestinere behandlet i Israel

Samarbeidet mellom israelere og palestinere fra Vestbredden og Gaza-stripen vokser på det medisinske feltet. Antall palestinere som ble behandlet i Israel økte med 13 prosent i løpet av fjoråret.

LO har nettopp bekreftet at de vil utslette Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Den israelske siviladministrasjonen forteller at 115.000 palestinere fikk medisinsk behandling i Israel i løpet av 2011. Det er en økning på 13 prosent fra 2010.

– For hvert år blir flere pasienter sendt til israelske sykehus, forteller Dalia Bassa, helsekoordinatoren i siviladministrasjonen.

 

Organtransplantasjoner

I løpet av fjoråret reddet organtransplantasjoner livene til fem palestinske pasienter ved israelske sykehus. To av organene ble gitt av israelere. To palestinske kvinner gjennomgikk operasjoner som reddet livet til barna deres ved Hadassa Ein Kerem sykehus i Jerusalem.

 

Får medisinsk utdanning i Israel

2000 palestinske leger deltok på konferanser og utdanningsprogram i Israel og i utlandet. I tillegg jobbet 118 palestinske leger et år på israelske sykehus som del av turnustjenesten sin.

– Vi håper å utdanne palestinske leger og forbedre palestinsk legevitenskap og å styrke samarbeidet. Helse er et annet tema, israelske og palestinske leger er venner. De bruker medisin som en bro for fred, sier Bassa.

 

Målet er at palestinerne selv kan behandle sine egne

Siviladministrasjonen jobber med å forbedre det palestinske helsevesenet, forteller Bassa.

– Vi håper at palestinerne kommer til å kunne behandle sine egne pasienter. Å behandle en palestiner i Israel krever spesiell dokumentasjon og er en byrde for pasientens familie, forklarer hun. Derfor er det viktig å skape en ny generasjon med leger av høy kvalitet som kommer til å åpne flotte sykehus.

 

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart