Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Natt til tirsdag ringte USAs president Barack Obama PA-president Mahmoud Abbas, for å diskutere framgang i fredsprosessen med Israel. (Foto: Pete Souza, Det hvite hus))
Natt til tirsdag ringte USAs president Barack Obama PA-president Mahmoud Abbas, for å diskutere framgang i fredsprosessen med Israel. (Foto: Pete Souza, Det hvite hus))

Obama ba Abbas gå i forhandlinger

USAs president Barack Obama hadde mandag sin første samtale på et halvt år med palestinernes president Mahmoud Abbas. Obama ba Abbas om å vende tilbake til forhandlinger med Israel.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Natt til tirsdag ringte USAs president Barack Obama til PA-president Mahmoud Abbas for å ta opp fraværet av fredssamtaler mellom Israel og palestinerne. Ifølge Det hvite hus ringte Obama til sin kollega og forsikret ham om at USA er forpliktet på å skape fred i Midtøsten.

Ikke siden de to møttes i New York i september, da PA forsøkte å få opprettet en egen stat gjennom FN, har de to hatt en samtale seg imellom.

Obama skal også ha bedt Abbas om å ikke sende et brev han planlegger å skrive til den israelske regjeringen, der han anklager dem for å ha fratatt PA all sin myndighet og omgjort dem til en «meningsløs enhet». Palestinske medier har hevdet at Abbas kan komme til å true med å avvikle PA i brevet, dersom ikke situasjonen forandrer seg. Men kilder av Ha’aretz hevder USAs president ikke nådde fram med sin bønn. PA-lederen stod nemlig fast på å sende sitt brev som planlagt.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart