Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Obama ba Abbas gå i forhandlinger

Natt til tirsdag ringte USAs president Barack Obama PA-president Mahmoud Abbas, for å diskutere framgang i fredsprosessen med Israel. (Foto: Pete Souza, Det hvite hus))
Natt til tirsdag ringte USAs president Barack Obama PA-president Mahmoud Abbas, for å diskutere framgang i fredsprosessen med Israel. (Foto: Pete Souza, Det hvite hus))
USAs president Barack Obama hadde mandag sin første samtale på et halvt år med palestinernes president Mahmoud Abbas. Obama ba Abbas om å vende tilbake til forhandlinger med Israel.

Natt til tirsdag ringte USAs president Barack Obama til PA-president Mahmoud Abbas for å ta opp fraværet av fredssamtaler mellom Israel og palestinerne. Ifølge Det hvite hus ringte Obama til sin kollega og forsikret ham om at USA er forpliktet på å skape fred i Midtøsten.

Ikke siden de to møttes i New York i september, da PA forsøkte å få opprettet en egen stat gjennom FN, har de to hatt en samtale seg imellom.

Obama skal også ha bedt Abbas om å ikke sende et brev han planlegger å skrive til den israelske regjeringen, der han anklager dem for å ha fratatt PA all sin myndighet og omgjort dem til en «meningsløs enhet». Palestinske medier har hevdet at Abbas kan komme til å true med å avvikle PA i brevet, dersom ikke situasjonen forandrer seg. Men kilder av Ha’aretz hevder USAs president ikke nådde fram med sin bønn. PA-lederen stod nemlig fast på å sende sitt brev som planlagt.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart