Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Haag: – Vi har ingen myndighet over «Palestina»

Hovedkvarteret til Den internasjonale menneskerettighetsdomstolen i Haag. (Foto: Wikipedia)
Hovedkvarteret til Den internasjonale menneskerettighetsdomstolen i Haag. (Foto: Wikipedia)
Den internasjonale menneskerettighetsdomstolen avviste en palestinsk begjæring om å kunne straffeforfølge Israel for "overgrep" på Gaza-stripen og Vestbredden.

PAs justisminister Ali Khashan sendte etter Gaza-krigen mellom Hamas og Israel i 2009 en begjæring til Den internasjonale menneskerettighetsdomstolen i Haag (ICC). Der ba han om å få «identifisert, straffeforfulgt og dømt de myndigheter og deres medsammensvorne for handlingene som ble begått i de palestinske områdene siden 1. juli 2002.»

Tirsdag kom svaret fra domstolen. De avviser den palestinske begjæringen, fordi «Palestina» ikke er fullverdig medlem av FN-systemet. For ifølge domstolens egne statutter kan de kun sette i gang en etterforskning dersom enten Sikkerhetsrådet eller en stat gir dem myndighet til det. Og siden palestinerne kun har observatørstatus i FN, gir det ikke Haag den myndighet de behøver for å undersøke saken.

– Israel har gjort det klart at ICC ikke har noen myndighet i denne saken. I Israel har saken i lang tid blitt behandlet av team fra ulike departementer, ledet av utenriks- og justisdepartementene, heter det i det israelske utenriksdepartementets respons til nyheten.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart