Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Prins Hashim fra Jordan besøkte al-Aqsa moskeen

Al-Aqsa moskeen på Tempelhøyden i Jerusalem. (Foto: Asim Bahrwani)
al-Aqsa moskeen på Tempelhøyden i Jerusalem. (Foto: Asim Bahrwani)
Jordan bekrefter besøket til kong Abdullah av Jordans halvbror til tempelhøyden i Jerusalem onsdag. Prins Hashims tur skal ha vært religiøst motivert og upolitisk.

Det var usikkert hvem i den nære jordanske kongelig familien som besøkte al-Aqsa moskeen inntil Muin Khoury, media og forskningsdirektør for Jordans kongelig familie fortalte at onsdagens besøkende hadde vært prins Hashim, avslører Jerusalem Post.

Tidligere medierapporter hevdet at den kongelige besøkende hadde vært en annen av kong Abdullahs halvbrødre eller kanskje til og med hans sønn, den 17-år gamle kronprins Hussein.

Kilder i det israelske utenriksdepartementet bekreftet at en kongelig person fra Jordan hadde besøkt moskeen, men ville ikke bekrefte hvem. De sa besøket ikke var et formelt besøk, og at ingen møter hadde blitt avtalt med israelske tjenestemenn.

Hashim er den yngre av to sønner kong Hussein hadde med sin siste hustru, dronning Noor. Prins Hashim er utdannet ved Georgetown University i Washington, er gift med en fra den saudi-arabiske kongefamilien og har tre døtre.

Sjeldent besøk
Det hører til sjeldenhetene at det kommer besøk fra den jordanske kongefamilien til Al-Aqsa. Hasims tur kommer kun uker etter at Abbas ba arabiske ledere om å sende utsendinger på besøk til Øst-Jerusalem for å vise solidaritet med palestinerne. Ha’aretz mener at man kan anta at besøket i hvert fall delvis var motivert av Abbas’ oppfordring.

Waqf: religiøst motivert besøk
Jerusalems muslimske hellige steder er under beskyttelse av det jordanske waqf – det islamske religiøse formynderskap – som stammer fra Jordans okkupasjon av Øst-Jerusalem og Vestbredden mellom 1948og 1967.

På onsdag bekreftet Azzam al-Khatib, waqfs generaldirektør, i et intervju med den Nasaret-baserte radiostasjonen Al-Shams, at en jordansk kongelig person hadde besøkt moskeen på Tempelhøyden sammen med en islamsk prest. Khatib sa at besøket hadde vært religiøst motivert og upolitisk.

– Den jordanske kongelige familien fortsetter å følge godt med på alt som skjer i Jerusalem, spesielt med hensyn til al-Aqsa moskeen.

Hashim kom opp til moskeen via Mughrabi-broen, den opphøyde gangveien som går mellom Vestmursplassen og Tempelhøyden. Broen ble satt opp i 2007 som en midlertidig løsning. Den har siden vært en kilde til konflikt mellom israelske myndigheter og waqf om hvem som har retten til å gjøre reparasjonsarbeid på broen, som er ansett av Jerusalems byingeniører som usikker.

Kong Abdullah sjelden på visitt
Hashims halvbror kong Abdullah kommer også svært sjeldent til Israel. Han besøkte landet siste gang i 2004. Det var et hemmelig besøk, hvor han traff daværende statsminister Ariel Sharon på hans gård i Negev, for å snakke om bekymringer han hadde om sikkerhetsgjerdet på Vestbredden. De diskuterte også muligheten for storflukt av palestinere inn i Jordan.

Kong Abdullah reiser minst like sjelden inn i det palestinske selvstyreområdet. I november kom han på et kort besøk til Ramallah på Vestbredden før samtalene mellom Hamas og Fatah. Det var hans første besøk til PA på 11år.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart