Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Vil presentere sikkerhetsordinger for Fayyad

Statsminister Benjamin Netanyahu vil presentere for PA-statsminister Fayyad sikkerhetsordningene som er nødvendige for Israel ved en sluttavtale med palestinerne. (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu vil presentere for PA-statsminister Fayyad sikkerhetsordningene som er nødvendige for Israel ved en sluttavtale med palestinerne. (Foto: GPO)
Statsminister Benyamin Netanyahu (bildet) skal møte PA-statsminister Salam Fayyad og vil komme med et brev som detaljerer krav som er "nødvendige for å beskytte israelske borgere". PAs president Mahmoud Abbas advarer Israel om at han kommer til å appellere til FN hvis forhandlingen ikke blir gjenoppstartet.

Statsminister Benyamin Netanyahu planlegger å sende PA et brev som presenterer Israels sikkerhetskrav overfor palestinerne, melder Israel Hayom. Brevet kommer til å presentere sikkerhetsordningene palestinerne nektet de israelske representantene å presenterte for to måneder siden i Jordan.

Det skal etter sigende bli sendt fra Netanyahu til PA-president Mahmoud Abbas neste uke, via PAs statsminister Salam Fayyad. I brevet kommer Netanyahu til å presentere Israels versjon av nødvendige sikkerhetsordninger for en endelig avtale med palestinerne.

-Brevet inneholder sikkerhetsordninger som er nødvendige for å beskytte israelske borgere, sa en diplomatisk kilde søndag.

Netanyahu kommer også til presentere hva Israels standpunkt er i forhold til den endelige sluttavtalen, som kommer til å inkludere opprettelsen av en palestinske stat ved siden av staten Israel, fortalte kilden videre.

Netanyahu møter Faayad etter Pesach
Sist uke meddelte Netanyahus talsmann, Ofir Gendelman, at Netanyahu og Fayyad kommer til å møtes etter den jødiske helligdagen Pesach er over. Det franske nyhetsbyrået AFP meddeler at palestinske tjenestemenn bekrefter møtet og sier at Fayyad kommer til å levere et brev fra Abbas til Netanyahu om den oppstansede fredsprosessen.

Møtet skal ta sted tirsdag 17.april, forteller en tjenestemann ved statminister Netanyahus kontor. Stedet de to skal møtes er ikke offentliggjort.
Det har ikke vært direkte fredsforhandlinger mellom Israel og palestinerne siden september 2010, da Netanyahu avviste palestinernes krav om å forlenge den 10 måneders byggestansen av bosetninger. Jordan og Kvartetten (bestående av EU, USA, FN og Russland) har arrangert flere runder med samtaler dem mellom siden tidligere i år, på lavere representasjonsnivåer.

I forkant av møtet neste uke skal Kvartetten møtes i Washington denne uken for å diskutere måter de kan få forhandlingene i gang igjen.

Abbas advarer om at han vil gå tilbake til FN
Abbas har på sin side gjentatt sine advarsler om at han vil appelere til FN for anerkjennelse av en palestinsk stat hvis forhandlinger ikke blir gjenopptatt i henhold til hans premisser, melder Jerusalem Post. Abbas krever byggestans i bosetningene, en avtale om grenser for en fremtidig palestinsk stat basert på 1967-grensene og frigjøring av palestinske fanger i Israel. Den palestinske presidenten sier at han kommer til å vente på Netanyahus svar før han gjør noe.

– Vi var veldig nære en avtale med tidligere statsminister Olmert, og jeg tror vi kan komme fram til en avtale i dag som vil avslutte konflikten gjennom løsninger som er akseptable for begge sider, sa Abbas.

Abbas lovte at så lenge han leder PA, kommer han til å fortsette å prøve og forhindre enhver type vold i de palestinske territoriene, uansett hvordan utviklingen er i på den diplomatiske fronten mellom Israel og palestinerne.

Abbas og Peres uttrykket gjensidig forpliktelse til fred
Søndag ringte Abbas president Shimon Peres for å ønske ham og israelske borgere en god Pesach. De to lederne uttrykte sin forpliktelse overfor fredsprosessen.

Peres understreket til Abbas at «Israel er forpliktet til fred. Det er den eneste mulige løsningen.» Hvorpå Abbas svarte:

– Vi har vært forpliktet til fred i to tiår. Det er ikke noe alternativ for begge våre folk.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart