Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ytringsfrihet på Vestbredden

Ytringsfriheten står ikke akkurat sterkt på Vestbredden under PAs ledelse. (Foto: flickr.com)
Ytringsfriheten står ikke akkurat sterkt på Vestbredden under PAs ledelse. (Foto: flickr.com)
Kjell Ove Kleivenes, leder i MIFF Molde, tok opp palestinernes ytringsfrihet i et leserbrev i Aftenposten 11. april. Kritikk av myndighetene blir kneblet, hatretorikk mot jøder oversett.

Her følger hele artikkelen til Kleivenes:

I januar skrev den palestinske journalisten Rami Samara på sin Facebook-side og gjorde narr av de palestinske selvstyremyndighetene. Han ble arrestert. 25. mars skrev Youssef Al-Shayeb i den Jordan-baserte avisen Al-Ghad om korrupsjon i palestinamyndighetenes delegasjon i Frankrike. Han ble også arrestert. Så ble den kvinnelige journalisten Esmat Abdel Khalik arrestert for å ha skrevet nedsettende om president Mahmoud Abbas. Tarek Khamis, som arbeider for Palestinian Zaman Press, kritiserte arrestasjonen, og så ble han arrestert.

Den palestinske journalisten Adel Samara kommenterer: «Dette er et totalitært regime. Hva vil hende når vi får oppfylt vår drøm om egen stat? Vi vil alle sitte sammen med Al-Shayeb i fengsel».

Samtidig med de siste arrestasjonene lanserte de palestinske myndighetene en pris for nettopp ytringsfrihet. Mottaker av prisen var den tidligere Hvite Hus reporteren Helen Thomas som bl.a. har sagt: «Jødene må for helvete komme seg ut av Palestina. Dra hjem, Polen, Tyskland og Amerika, hvor som helst».

FNs menneskerettighetsråd har ikke reagert på arrestasjonene, men har i sin nylig avholdte sesjon behandlet fem resolusjoner mot Israel, den ene fremmet av ingen ringere enn Syria, og fordømt Israel for menneskerettighetsbrudd mot palestinerne. Der har de imidlertid ytringsfrihet. Den Abbas-utnevnte muslimske topplederen, muftien i Jerusalem, har uttalt at det er en religiøs plikt å drepe jøder. Han er ikke arrestert.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart