Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Muslimer må beskytte Jerusalem

Stormuftien i Egypt, Ali Gomaa. (Foto: Umar Nasir)
Stormuftien i Egypt, Ali Gomaa. (Foto: Umar Nasir)
Den egyptiske stormuftien Ali Gomaa har kommet under kritikk for sitt besøk til Jerusalem og måtte forklare turen til et islamsk råd i etterkant.

Den egyptiske stormuftien var nylig på besøk i Jerusalem. Han har kommet under kritikk for dette besøket i Egypt og har måttet forsvare pilgrimsferden foran et islamsk råd i Kairo. Ali Gomaa forklarer han tok turen til Jerusalem fordi muslimer må hevde sitt krav på Jerusalem, forteller Jerusalem Post.

Han vitnet i nesten tre timer foran et råd ved det islamske forskningsakademiet, ledet av Al-Azhars storsjeik Ahmed Al-Tayeb på torsdag. Gomaa sa han avla sitt besøk til Jerusalem for å vise solidaritet med byens palestinske innbyggere, som «ber om beskyttelse [fra] den israelske okkupasjonen».

Etter at rådet var ferdig med å avhøre stormuftien fornyet rådet reiseforbudet til Jerusalem og Al-Aqsa-moskeen «som er under okkupasjon», forteller Al-Ahram.

Egyptiske religiøse tjenestemenn har i årevis nektet å reise til Jerusalem som en protest mot det de ser som israelsk okkupasjon av Øst-Jerusalem og palestinske områder.

Ingen «normalisering»
Den egyptiske muftien, som kom til Jerusalem via Jordan og Vestbredden, sa han aldri mottok et israelsk visum. Han forkaster kritikk som har kommet mot ham om at reisen hans oppfordrer til «normalisering» av forholdet til Israel.

Gomaa understreket til det islamske rådet at pilgrimsreisen ikke kom «under normaliseringens banner eller under det israelske flagget». Han fortalte rådet noe han allerede hadde meddelt via Twitter, at turen var uoffisiell og at besøket kun var et religiøst et, forteller Ha’aretz.

Stormuftien informerte rådet videre om at det ikke var noe israelsk flagg inne på området rundt Al-Aqsa moskeen, men at det hang et flagg der israelske soldater stod vakt, rett utenfor veggene som omslutter Tempelhøyden.

Flere kritisert
Det er andre gang denne måneden egyptiske pilgrimmer til Jerusalem har blitt kritisert for å reise til Israel. Tidligere denne måneden ble koptere som reiste til Jerusalem i forbindelse med påsken sterkt kritisert.

Mange egyptere fortsetter å se på Israel som en fiendestat, til tross for fredsavtalen mellom de to landene. Flere av parlamentarikerne i Egypts nye islamist-dominerte parlament, har bedt om at fredsavtalen skal bli revurdert og endret.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart