Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Ikke kvitt deg med Fayyad

Norges utenriksminister Jonas Gahr Støre er leder for den internasjonale giverlandsgruppen til palestinerne. (Foto: Troms Arbeiderparti)
Norges utenriksminister Jonas Gahr Støre er leder for den internasjonale giverlandsgruppen til palestinerne. (Foto: Troms Arbeiderparti)
Giverlandsgruppen til de palestinske myndighetene advarer president Mahmoud Abbas mot å erstatte statsminister Salam Fayyad.

Giverlandene til de palestinske selvmyndighetene holder fortsatt sin beskyttende hånd om statsminister Salam Fayyad, og advarer president Mahmoud Abbas mot å skifte ham ut. Heller ikke ryktene om at Abbas ønsker å ta over kontrollen over finansdepartementet, som også styres av Fayyad, har falt i god jord, forteller en vestlig diplomat til Jerusalem Post.

– Vi har sagt klart i fra til Mahmoud Abbas at den internasjonale bistanden vil bli redusert dersom han eller Fatah fjerner Fayyad, sier den anonyme kilden.

 

Nåværende og tidligere uenigheter
Etter en intensivert konflikt mellom Abbas og Fayyad de siste ukene, har giverlandsgruppen fryktet at presidenten kommer til å reagere mot statsministeren ved å gi ham sparken.

Fatah-kilder sier til den israelske avisen at Fayyad også var sterkt uenig med Abbas da han i september 2011 forsøkte å få anerkjent en palestinsk stat i FN. Han skal heller ikke være fornøyd med måten sin overordnede takler regjeringsdiskusjonene med Hamas. Den islamistiske bevegelsen på sin side, avviser å ha Fayyad med i en eventuell framtidig regjering.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart