Norges utenriksminister Jonas Gahr Støre er leder for den internasjonale giverlandsgruppen til palestinerne. (Foto: Troms Arbeiderparti)
Norges utenriksminister Jonas Gahr Støre er leder for den internasjonale giverlandsgruppen til palestinerne. (Foto: Troms Arbeiderparti)

– Ikke kvitt deg med Fayyad

Giverlandsgruppen til de palestinske myndighetene advarer president Mahmoud Abbas mot å erstatte statsminister Salam Fayyad.

Giverlandene til de palestinske selvmyndighetene holder fortsatt sin beskyttende hånd om statsminister Salam Fayyad, og advarer president Mahmoud Abbas mot å skifte ham ut. Heller ikke ryktene om at Abbas ønsker å ta over kontrollen over finansdepartementet, som også styres av Fayyad, har falt i god jord, forteller en vestlig diplomat til Jerusalem Post.

– Vi har sagt klart i fra til Mahmoud Abbas at den internasjonale bistanden vil bli redusert dersom han eller Fatah fjerner Fayyad, sier den anonyme kilden.

 

Nåværende og tidligere uenigheter
Etter en intensivert konflikt mellom Abbas og Fayyad de siste ukene, har giverlandsgruppen fryktet at presidenten kommer til å reagere mot statsministeren ved å gi ham sparken.

Fatah-kilder sier til den israelske avisen at Fayyad også var sterkt uenig med Abbas da han i september 2011 forsøkte å få anerkjent en palestinsk stat i FN. Han skal heller ikke være fornøyd med måten sin overordnede takler regjeringsdiskusjonene med Hamas. Den islamistiske bevegelsen på sin side, avviser å ha Fayyad med i en eventuell framtidig regjering.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart