Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Tre palestinske fanger fortsatt i sultrestreik

Mor og barn krever at sin ektemann og far blir satt fri fra israelsk fengsel, under Den internasjonale solidaritetsdagen for palestinske fanger i 2005. (Foto: Lisa Nessan)
Mor og barn krever at sin ektemann og far blir satt fri fra israelsk fengsel, under Den internasjonale solidaritetsdagen for palestinske fanger i 2005. (Foto: Lisa Nessan)
På tross av en framforhandlet avtale mellom Israel og fangene om full stans i selvsultingen, nekter fortsatt tre av fangene å ta til seg fast føde.

Tidligere denne uken ble sultestreiken blant 1.600 palestinske fanger i israelske fengsler avblåst, etter at Egypt hadde meklet fram en avtale. Israel skulle slutte å plassere fangene i isolasjon og gi dem utvidet besøksrett fra familier og venner, imot at palestinerne skulle avbryte kampanjen.

Men likevel har tre av disse fangene fortsatt streiken og nekter å ta til seg mat, melder interesseorganisasjonen for palestinske fanger i israelske fengsler. Jerusalem frykter at dersom palestinske fanger dør i fangenskap, vil det føre til massive demonstrasjoner på Vestbredden og Gaza-stripen.

Krever slutt på «administrativ soning»
En av de sultestreikende, Akram Rikhami, sitter inne under såkalt «administrativ soning». Det betyr at han har blitt fengslet uten at har fått forsvare seg foran en domstol. Rikhami krever derfor en slutt på denne praksisen, som i utgangspunktet var grunnkravet til de 1.600 palestinske fangene.

De to andre streikerne er Mohammed Abdel Aziz og Mahmoud Sarsak. Sistnevnte var landslagsspiller for det palestinske fotballandslaget fram til han ble arrestert i 2009.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart