Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– PA lyver om økonomisk krise

Palestinernes stats- og finansminister Salam Fayyad (bildet) er på tross av sin stjernestatus internasjonalt, medskyldig i all korrupsjonen i PA, hevder palestinsk politiker. (Foto: Beautiful Faces of Palestine)
Palestinernes stats- og finansminister Salam Fayyad (bildet) er på tross av sin stjernestatus internasjonalt, medskyldig i all korrupsjonen i PA, hevder palestinsk politiker. (Foto: Beautiful Faces of Palestine)
Viseordstyrer i det palestinske parlamentet, Hasan Khreishah, mener PA lyver om sin påståtte "økonomiske krise" for å skaffe til veie mer bistandspenger.

Det palestinske parlamentents viseordstyrer, Hasan Khreishah, mener det er mer korrupsjon i PA i dag, enn det noen gang har vært tidligere, skriver journalist Khaled Abu Tomaeh i en kommentarartikkel hos Gatestone Institute. Khreishah er en uavhengig valgt representant i nasjonalforsamlingen og uttaler seg dermed ikke på vegne av noe parti.

– Verre enn før
Viseordstyreren mener det er Vestens «favorittpalestiner», stats- og finansminister Salam Fayyad, som har «rotet bort» offentlige midler. Sannheten er, mener han, at det slett ikke finnes noen økonomisk krise i PA, slik myndighetene selv påstår.

Ifølge Khreishah lyver den palestinske regjeringen, med det mål for øyet å sikre seg enda mer bistandskapital fra vestlige land.

– Korrupsjon i de palestinske myndighetene er verre enn det var før. Vi hører om lidelser og sult hos de fattige, og vanskelighetene med arbeidsledighet, bønder, landsbyboere og offentlige tjenestemenn. På samme tid hører vi om luksuslivene til de innflytelsesrike offentlig ansatte og om noe hvitvasking av penger, sier han.

2,5 millioner i årslønn
Politikeren stopper ikke der. Han kommer også med eksempler på hvordan denne korrupsjonen finner sted. Formannen i Palestine Investment Fund mottar for eksempel en årslønn på svimlende 2,5 millioner, eller 210.000 kroner i måneden. En lønn ytterst få norske ledere i det offentlige blir unnet. For offentlig ansatte i de palestinske områdene på bakkenivå, er lønnen et sted mellom 3000-6000 kroner i måneden.

Dessuten avslørte Khreishah hvordan ledere i PLO og Fatah har sikret seg skyhøye lønninger, luksusbiler på statens regning og andre privilegier.

– Siden Oslo-avtalen ble undertegnet har vi hatt 228 ministere, i tillegg til deres rådgivere. Alle mottar høye lønninger og luksusbiler. I lys av finansutgiftene til PA-lederskapet er alt snakket om finanskrise grunnløs og frastøtende.

Reagerer på manglende ytringsfrihet
Den stadige innstrammingen av ytringsfriheten i de palestinske områdene er også noe Khreishah tar tak i.

– Journalister har blitt ofre for alle som ønsker å skade menneskerettighetene. Palestinerne blir holdt som gisler av de to partiene (Hamas og Fatah), mener han.

– Latterlige anklager
Abu Tomaeh skriver at uttalelsene fra den palestinske viseordstyreren knapt fikk medieoppslag i Vesten, bortsett fra at de fleste mediehus ringte til PA «for å få dem avkreftet». Det fikk de, på sett og vis.

– PA forsøkte å vanære varseleren ved å hevde at han var Hamas-sympatisør. Det er en anklage som høres helt latterlig ut, særlig for alle dem som har kjent Khreishah over mange år, skriver den mulimske journalisten.

Abu Toameh mener Vesten bør oversette den palestinske politikerens uttalelser til engelsk neste gang PA kommer bankende på døren etter mer penger.

– Det vil si, hvis ikke Vesten liker å bli rundlurt og øst for penger, avslutter han.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart