Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Enhver fred med Israel må bare være midlertidig våpenhvile

Moussa Abu Marzouk (midten) hevder Hamas ønsker en våpenhvile med Israel. (Foto: Hossam el-Hamalawy)
Moussa Abu Marzouk (midten) hevder Hamas ønsker en våpenhvile med Israel. (Foto: Hossam el-Hamalawy)
Hamas-lederen Abu Marzouk mener en våpenhvile med Israel er "bedre enn krig", men utelukker en varig fredsavtale.

– Hamas er ikke imot PA-president Mahmoud Abbas sitt forsøk på å få i gang nye fredssamtaler, men vil aldri anerkjenne Israel som en stat, sier Moussa Abu Marzouk, nestleder i Hamas, i et intervju med den jødisk-amerikanske avisen Forward. Skulle Abbas oppnå fred med Israel, vil Hamas anerkjenne den som en midlertidig våpenhvile, forklarer han videre.

– Vi vil aldri anerkjenne Israel som en stat, sa Abu Marzouk under forhandlingene om en palestinsk enhetsregjering i Kairo denne helgen.

Vil anerkjenne fred som hudna
– Når vi oppnår en avtale, vil vi fra vår side anerkjenne det som en «hudna» […] Det er i det minste bedre enn krig og bedre enn fortsatt motstandskamp mot okkupasjonen. Og bedre enn at Israel okkuperer Vestbredden og Gaza-stripen, som fortsatt er under israelsk blokade, hevdet han.

Nestlederen understreket at Hamas fortsatt står fast på at enhver avtale med Israel bør gjennom en palestinske folkeavstemning. Abu Marzouk avviste heller ikke at «om ti år», kan det være at terrorgruppens holdning til Israel er «fullstendig annerledes».

Nye toner, eller ren taktikk?
En indre strid i Hamas-lederskapet når det kommer til Israel har oppstått. Særlig på Gaza-stripen er det mange skikkelser som mener leder Khaled Masha’al er villig til å inngå for mange kompromiss når det kommer til sine «zionistfiender» i øst, rapporterer Yedioth Aharonoth.

Et interessant spørsmål er også om Hamas plutselige påståtte  kompromissvilje kan tolkes som et tegn på at samtalene med Fatah om en enhetsregjering faktisk nærmer seg en endelig løsning. For å kunne gjøre seg spiselige i Vesten, må terrorgruppen tone ned sin retorikk om å jage jødene på sjøen. Hvis ikke vil et PA styrt av både Hamas og Fatah få problemer med å opprettholde strømmen av vestlige bistandsbidrag.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart