Itamar Marcus, direktør for Palestinian Media Watch, holdt foredrag for stortingsrepresentanter fra Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet og Høyre. Ingen andre partier var representert.
Itamar Marcus, direktør for Palestinian Media Watch, holdt foredrag for stortingsrepresentanter fra Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet og Høyre. Ingen andre partier var representert.

Stortingsrepresentanter ble rystet av palestinernes dobbeltspill

- Dersom ikke palestinske myndigheter endrer sitt budskap, er det ikke sjanse til noen gang å få fred, sa Itamar Marcus, direktør for Palestinian Media Watch, under bokpresentasjonen i Stortinget onsdag. Se videoer.

– Det er vårt håp at land som støtter palestinerne kan legge press på dem, og si at de ikke lenger vil motta støtte og bli akseptert som en fredspartner dersom dette fortsetter. Hvis det skjer, vil vi i stedet for hatundervisning, se fredsundervisning, og da kan vi forhåpentlig ha fred i den neste generasjon, avsluttet Marcus sitt foredrag.

Se de siste 43 minutt av foredraget i videovinduet under. De første få minuttene mangler dessverre, pga. tekniske problemer. MIFF beklager også den dårlige videobildekvaliteten i opptaket.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Jb7QTsy9Xhw[/youtube]

Representanter for Kristelig Folkepart, Fremkrittspartiet og Høyre var synlig sterkt berørt og rystet av presentasjonen til Marcus. Spesielt reagerte stortingsrepresentantene på hvordan palestinske selvstyremyndigheter misbruker barn i en ideologisk kamp mot Israel.

Alle videoeksemplene med norsk tekst er tilgjengelig på MIFFs YouTube-kanal.

 

Kommentar fra MIFF

Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, ga en kort kommentar etter foredraget til Marcus.

– Et nesten fulltallig norsk pressekorps ga gjentatte ganger applaus da boken Øyne i Gaza ble presentert for tre år siden. Palestinian Media Watch gir øyne i Ramallah, de dokumenterer hva som blir formidlet fra palestinske selvstyremyndigheter, men det er bare interessant for to norske redaksjoner, påpekte Myrland.

Se 5 minutters kommentar i videovinduet under. MIFF beklager igjen den dårlige videobildekvaliteten i opptaket.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eY6Qax1BXV8[/youtube]

 

Norge er ansvarlig

Like før Itamar Marcus returnerte til Israel, oppsummerte han sitt besøk i Norge. Se 5 minutters video.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=I-p02rmXZiY[/youtube]

– Vi er veldig, veldig glad for at MIFF utga vår bok på norsk og leverte bøkene til alle medlemmer av Stortinget, sier Marcus.

– Du kan ikke gi økonomisk støtte til det som er dokumentert i denne boken, og ikke forstå at du er ansvarlig for å støtte krig og hat, avslutter Marcus.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart