Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Obama: – Det er ikke sikkert Abbas ønsker en fredsavtale

USAs president Barack Obama (i midten). (Foto: Joe Bielawa)
USAs president Barack Obama (i midten). (Foto: Joe Bielawa)
USAs president Barack Obama håper på framgang i fredsprosessen, men uttrykker tvil om palestinerne og Mahmoud Abbas virkelig ønsker en avtale, ifølge anonyme kilder som forteller fra et møte presidenten hadde med jødisk-ortodokse lederne.

Obama frykter at PA-president Mahmoud Abbas egentlig ikke ønsker fred. Han frykter også at tiden for å skape fred Midtøsten er i ferd med å renne ut i sanden, gjengir Yedioth Aharonoths kilder fra møtet med ledere fra Orthodox Union tirsdag.

Den amerikanske presidenten forsøkte å forklare samtalepartnerne de åpenbare ulikhetene mellom ham selv og Israels statsminister Benjamin Netanyahu. I hele landenes felles historie har forholdet mellom en sentrumsorientert amerikansk regjering og en israelsk regjering på høyresiden vært anstrengt, påpekte Obama. Presidenten mener Netanyahu ønsker å arbeide uten å bli diktert fra Washington, for å ikke framstå som svak internt i Israel. Likevel understreket Obama at han og Netanyahu kommer godt overens.

Presidenten skal ha sagt at Israels behov i forhold til en tostatsløsning er de viktigste, noe han mener beviser hvor pro-israelsk USA er som nasjon. Han sa han håpet å fremme en fredsavtale sammen med landet, men at han frykter palestinerne ikke ønsker det samme.

 

– Ikke vend ryggen mot fred

Samme dag holdt PA-president Mahmoud Abbas en tale på World Economic Forum i Istanbul. Der ba han USA og Sikkerhetsrådet overbevise Israel om å stanse byggeaktiviteten i bosetningene.

– Israel må ikke vende ryggen mot mulighetene for fred, uttalte Abbas.

Ifølge den palestinske lederen er det ikke sikkert mulighetene for fred er tilstede særlig mye lengre.

– Vi sier til våre israelske naboer at vi ønsker fred, rettferdighet og frihet. Vårt folk har ofret stort når de går med på etableringen av en palestinsk stat på mindre enn en fjerdedel av det historiske Palestina. Ikke vend ryggen mot muligheten som er tilgjengelig i dag, fordi den er der kanskje ikke veldig mye lenger, advarte Abbas.

PA-lederen ønsker at FNs sikkerhetsråd og USA skal overbevise Israel om at de må stanse byggeaktiviteten i bosetningene. Det er en betingelse han setter for å komme til forhandlingsbordet.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart