Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Palestinere arrestert for å spise synlig på gaten under Ramadan

Seks palestinere er arrestert for å ha spist i offentligheten i løpet av måneden Ramadan, ifølge den offisielle palestinske avisen Al-Hayat Al-Jadida. En person er allerede dømt til én måned i fengsel. PA-myndighetene vil nekte også kristne å spise under Ramadan.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Ifølge islamsk lov er spising forbudt fra soloppgang til solnedgang under hele måneden Ramadan.

– I Nablus arresterte politiet fem personer som skjendet den hellige måneden Ramadan ved å spise offentlig på dagtid, rapporterte selvstyremyndighetenes dagsavis Al-Hayat Al-Jadida 29. juli 2012.

– Domstolen i Jeriko dømte i går en mann som spiste offentlig i løpet av den velsignende måneden Ramadan til én måned i fengsel , skrev avisen dagen etter. Det er Palestinian Media Watch som har oversatt og gjengitt disse sitatene fra den arabisk-språklige avisen.

Vil ha strenge straffer

Det er ingen tvil om at dette er offisiell politikk fra palestinske selvstyremyndigheter. Sjeik Yusuf Ida’is, som er leder for det øverste råd for sharia-lover i PA, ble intervjuet om saken på PA TV 22. juli. Han mener spiseforbudet også må gjelde for ikke-muslimer.
– Våre gater er islamske, og formell lovgivning bør bli vedtatt til alvorlig straff for de som spiser offentlig under Ramadan, sa Ida’is. Han ble utnevnt til leder av sharia-domstolen av palestinernes president Mahmoud Abbas i januar 2012.

PA TVs journalist innledet med det som neppe kan kalles et kritisk spørsmål: «Hvis noen av en grunn ikke faster [under måneden Ramadan] fordi han følger en annen religion eller av helsemessige årsaker, er det hans rett. Men han bryter Ramadans ånd ved å spise og drikke offentlig eller på jobb.»

Yusuf Ida’is kommenterte videre slik: «Vi må overvåke gatene og straffe hardt alle som [spiser] offentlig under Ramadan, og dette er ansvaret til sikkerhetsstyrkene.  Våre [palestinske] gater er islamske, lovpris Allah. Enhver person som begår denne synden under Ramadan og blir oppdaget skal bli fengslet til slutten av Ramadan, som et eksempel for andre. Jeg oppfordrer andre [ikke-muslimer] å ta hensyn til muslimers følelser. »

Se klippet her:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rLyxuQ7AwPA[/youtube]

Klippet fra PA TV er tekstet på engelsk av Palestinian Media Watch.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart