Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Bygger mausoleum til ære for terrorister

Soloppgang i Ramallah. (Foto: Kate Nevens)
Soloppgang i Ramallah. (Foto: Kate Nevens)
Ramallah kommune stemte denne uken for å bygge et mausoleum til ære for terroristene som sto bak angrepet på et israelsk hotell i 1975.

Det er Palestinian Media Watch som nok en gang avslører hvordan terrorister blir glorifisert i det palestinske samfunnet. Denne gangen har Ramallah kommune godkjent byggingen av et mausoleum til ære for «martyrene i Savoy-operasjonen». Dette kommer frem i de palestinske selvstyremyndighetenes dagsavis:

– Ramallah kommunestyre holdt dets ukentlige møte, godkjente en rekke vedtak, og stadfestet noen prosedyrer […] Styret godkjente bygging av et mausoleum for martyrene av Savoy-operasjonen i den nye gravplassen i Ramallah. Ramallah kommune vil dekke utgiftene. Mausoleet vil inneholde knoklene til martyrene fra de nummererte [israelske militære] gravplassene som ble overført [til PA] for noen måneder siden. Det bør bemerkes at operasjonen ble gjennomført i 1975, i Tel Aviv, mot en rekke offiserer av okkupasjonshæren, som hevn for drapet på [Fatah-]kommandørene Kamal Adwan, Kamal Nasser, og Abu Yusuf Al-Najar, heter det i Al-Hayat Al-Jadida, 29. juli 2012.

Åtte gisler drept
I mars 1975 reiste åtte terrorister med båt fra Libanon til en strand i Tel Aviv. De tok over Savoy hotell i Tel Aviv og en rekke gjester ble holdt som gisler. Neste morgen gikk israelske soldater til angrep og drepte syv av terroristene. Åtte gisler og tre israelske soldater ble drept i løpet av angrepet. Inntil nylig har de drepte terroristene vært begravet på en gravplass i Israel beregnet for terrorister. For to måneder siden overførte Israel 91 døde palestinske sikkerhetsfanger til de palestinske selvstyremyndighetene, blant disse var også terroristene som sto bak angrepet på Savoy hotell.

– Oppfordringen til terror fortsetter
Saken understreker det poenget Departementet for  strategiske sakers generaldirektør Yossi Kupperwasser understreket under søndagens regjeringsmøte:

– Oppfordringen til vold fortsetter i de palestinske områdene, forklarte han da han la fram den siste «voldsoppfordringsindeksen» for de frammøte ministrene.

Ifølge Kupperwasser ønsker både PA og Israel å opprette en komité sammen med USA som skal overvåke voldsytringene og oppfordringene til martyrdød som florerer på palestinsk side. Men Obama-administrasjonen skal ikke ha vært interessert. Han nevnte ikke amerikanerne med direkte under møtet, men refererte til dem som «en tredjepart». Ifølge Jerusalem Post er det likevel åpenbart at det er USA dette er snakk om.

Kenneth O. Bakken bidro til denne artikkelen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart