Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Hyllet som en heroisk kriger på palestinsk TV

Skjermdump fra innslaget på PA TV.
Skjermdump fra innslaget på PA TV.
Muayyad Hijja deltok i 1992 i et terrorangrep hvor én israeler ble drept. Både den palestinske TV-verten på selvstyremyndighetenes offisielle kanal og terroristens slektninger er fulle av lovord.

I mai 1992 svømte fire palestinske terrorister fra Jordan til turistbyen Eilat med den hensikt å utføre et stort terrorangrep mot turister. To av terroristene druknet på vei mot Eilat og en tredje terrorist ble drept. Muayyad Hijja ble arrestert og gitt to livstidsdommer i fengsel.

Den offisielle TV-kanalen til de palestinske selvstyremyndighetene besluttet nylig å ære Hijja ved å besøke hans hjem og intervjue slektninger.

Utdrag fra programmet som ble sendt på PA TV 31. juli 2012, her oversatt fra engelsk:

TV-vert (PA-TV): «Muayyad Hijja er i fengsel. Han er en heroisk kriger og fange og har vært i okkupantens fengsel siden 1992. Han er en av hjemlandets fyrtårn på grunn av hans tapperhet og oppofrelse, selvfølgelig. »

Tekst på skjermen: Frihet for krigeren, den heroiske fangen, Muayyad Hijja. Gitt to livstidsdommer… Kommandøren som utførte Eilat-operasjonen.

Muayyad Hijjas niese: «Jeg er Maram, niesen til den heroiske krigeren Muayyad Hijja. Onkel, det er sant at jeg ikke engang var født da du kom i fengsel og jeg kjenner deg ikke, men bildet i sinnet mitt er at du er en helt, en kriger, smart, fantastisk. Jeg er stolt av å ha en onkel som deg. »

Søster: «Muayyad er helten. Muayyad er all ære, all makt, all kraft. Muayyad er et eksempel på oppofrelse, et eksempel på ære, og et eksempel på kamp for hjemlandet. »

Nevø: «Jeg ser for meg min onkel som en helt, en motstandsmann. Vi er stolte av ham. Han har alltid gjort oss stolte.»

Muayyad Hijja ble æret igjen på samme kanal 19. august 2012. Den palestinske TV-verten hadde følgende å si:

Jeg sender ferie-hilsener til min onkel, min bror, min elskede Muayyad Hijja, som sitter i Gilboa-fengselet. Hvis Allah vil, håper jeg at du vil bli frigjort snart sammen med alle de heroiske fangene, som vi alltid er stolte av. »

Se innslaget på PA TV:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=71Y4XmIKraI[/youtube]

 


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart