Foran FNs generalforsamling hevdet PA-president Mahmoud Abbas at Israel utdanner sine barn til å hate palestinerne. (Foto: J. Carrier, UN Photo)
Foran FNs generalforsamling hevdet PA-president Mahmoud Abbas at Israel utdanner sine barn til å hate palestinerne. (Foto: J. Carrier, UN Photo)

– Israel driver etnisk rensing

PA-president Mahmoud Abbas sparte ikke på kritikken av Israel i sin tale for FNs generalforsamling. Han beskyldte blant annet Israel for å drive etnisk rensing.

– Det pågår en kampanje for etnisk rensing mot det palestinske folk, gjennom ødeleggelse av deres hjem, hevdet Abbas.

Den palestinske presidenten stod på talerlisten rett før Israels statsminister Benjamin Netanyahu skulle i ilden.

– I løpet av de siste månedene har angrep fra israelske terrormilitsia fra bosetningene blitt en daglig realitet. Med minst 535 angrep gjennomført siden innledningen av dette året. Vi står overfor bølger av angrep mot vårt folk, våre moskeer, våre kirker og klostre, og våre hjem og skoler. De legger ut gift rundt våre trær, åkrer og eiendom. Folket vårt har blitt skyteskiver for drap og misbruk med den fulle støtte fra okkupasjonsstyrkene og den israelske regjeringen, påsto Abbas.

SE HELE TALEN TIL MAHMOUD ABBAS:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ycUjJYRTf1E[/youtube]

Israel utdanner til hat
Han mener de stadig hyppigere angrepene fra ekstremistgrupperinger blant bosetterne, er et «biprodukt av okkupasjonen» og Israels bosetningspolitikk.

– Det er et uungåelig biprodukt av det rasistiske klimaet som flammer opp som følge av oppviglerikulturen i israelsk skolepensum og ekstremistiske erklæringer. Det har igjen sin bunn i en rekke diskriminerende lover som er skapt og tatt i bruk de siste årene mot det palestinske folk.

Den palestinske hatpropagandaen mot Israel og jøder, hvor mye av det er direkte underlagt Abbas’ eget kontor, ble ikke nevnt med et ord under hans tale.

Abbas forklarte at PA igjen ønsker å gå veien om FN for å få anerkjent en palestinsk stat, men spesifiserte ikke hvordan. Presidenten hevdet det ikke betyr at han forsøker å delegitimere Israel.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart