Fra et møte mellom Israels forsvarsminister Ehud Barak (f.v.) og USAs utenriksminister Hillary Clinton i juli 2010. (Foto: USAs ambassade i Tel Aviv)
Fra et møte mellom Israels forsvarsminister Ehud Barak (f.v.) og USAs utenriksminister Hillary Clinton i juli 2010. (Foto: USAs ambassade i Tel Aviv)

– Faller Abbas, vil Hamas ta Vestbredden

Forsvarsminister Ehud Barak (t.v.) gir vokal støtte til PA-president Mahmoud Abbas, etter kritikk og krav om avgang som har kommet fra utenriksminister Avigdor Lieberman.

I helgen tok utenriksminister Avigdor Lieberman til orde for å fjerne PA-president Mahmoud Abbas fra makten på Vestbredden. Under FNs generalforsamling i New York hevdet han at Israel bør slutte å støtte Fatahs lederskap, som følge av manglende vilje til å møte til forhandlinger.

Ifølge Lieberman finnes det ingen løsning på konflikten mellom de to folkene, dersom Abbas leder PA også i framtiden. Han påsto at PA-sjefen er den største enkelthindringen for en løsning, melder Jerusalem Post.

I etterkant har forsvarsminister Ehud Barak rykket ut og forsvart Abbas. Barak frykter at Hamas vil gjenvinne tapt terreng på Vestbredden, dersom Abbas og Fatah blir borte.

– Liebermans kommentarer om de palestinske myndighetene og dets leder representerer ikke politikken til den israelske regjeringen, og ødelegger for Israels interesser. Dersom Abu Mazen (kallenavn på Abbas) og Salam Fayyad ikke styrer Judea og Samaria, som Lieberman drømmer om at de ikke bør gjøre, så vil Hamas gjøre det, påpeker Barak.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart