Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Vi lider på grunn av våre arabiske brødre

Skjermdump med bilde av Mudar Zahran fra israelhayom.com.
Skjermdump med bilde av Mudar Zahran fra israelhayom.com.
Mudar Zahran er en palestinsk foreleser, blogger og forlegger. Han er imot opprettelsen av en palestinsk stat og mener Israel har rett til å bygge bosetninger på Vestbredden. - De arabiske landene bryr seg egentlig ikke om palestinerne, sier Zahran.

Mudar Zahran deltok i forrige uke på et internasjonalt seminar om nye medier og kommunikasjon på universitetet i Ariel på Vestbredden. Der ble han intervjuet av Israel Hayom om konflikten mellom Israel og palestinerne.

 

Bryr seg ikke om palestinerne
Zahran begynner med å fortelle om hvor lite han mener arabere bryr seg om palestinerne, og at de fleste palestinere er mer sinte på sine arabiske «brødre» enn de er på jødene.

– Jeg har aldri hørt om en palestinsk kvinne som er døende av kreft, og at et av de arabiske nabolandene, for eksempel Libanon, hjelper henne. Men jeg har hørt om mange tilfeller der sykehusene i Israel har tilbudt hjelp. Vi lider på grunn av våre arabiske brødre, men vi er også avhengig av dem. Det er en bisarr situasjon fordi de arabiske landene bryr seg egentlig ikke om hva som skjer med det palestinske folket.

Bor i Storbritannia

Zahrans familie kommer opprinnelig fra Øst-Jerusalem. Hans foreldre flyktet etter å ha hørt på egyptisk radio at jødene skulle slakte alle araberne som var igjen der. De nådde Jordan, slo seg ned og oppdro sine barn der helt til de oppdaget at deres meninger var for annerledes og moderne, og de ikke passet inn der de bodde. De flyttet til Storbritannia, der de visste at deres barn ville få en bedre utdanning. På tross av den lange avstanden, sluttet aldri Zahran å tenke på det palestinske folket.

Han ser på seg selv som privilegert fordi han kan si det han mener som en britisk statsborger, og mener samtidig at de fleste palestinere tenker likt som han, men at frykten hindrer dem.

 

Bosetningene er legitime
At seminaret blir holdt på det mange ser på som okkupert område er ikke noe problem for Zahran.

– Jeg har ikke noe problem med Ariel. Det er et universitet som Israel bygget der de ønsket, akkurat som amerikanerne bygger i hver stat som tilhører dem, og ingen sier et ord om det. Jeg kom til Ariel for å presisere at bosetningene er legitime. Jo flere israelere som undergraver bosetningene, jo mer vil de komplisere situasjonen og skade palestinerne, sier Zahran. Han peker videre på at de fleste palestinere i Øst-Jerusalem ikke ønsker å bli en del av en palestinsk stat, og mener også at Israel bør annektere Vestbredden.

– Den nåværende situasjonen er en feil som må bli rettet på, og Israel må annektere hele Judea og Samaria. Hele ideen med å opprette en palestinsk stat er ikke realistisk i det hele tatt.  Den kan ikke opprettholde seg selv, og mange av de palestinske innbyggerne ønsker å forlate området. Deres liv er forferdelige. Det er mye korrupsjon her, påpeker palestineren.

Zahran sier at palestinerne vil få det mye bedre under israelsk styre. Og han ber igjen folk om å slutte å kritisere Israel for bosetningene. – Så lenge Israel ikke bygger i et annet land eller i områder som tilhører et annet folk, så har Israel enhver rett til å fortsette å bygge her.

 
Rett til selvforsvar
I løpet av seminaret i Ariel, hørte Zahran på flere forskjellige synspunkter om konflikten mellom Israel og palestinerne med et åpent sinn. I sitt eget foredrag nevnte han de tøffe opplevelsene som palestinerne må gjennom ved israelske kontrollposter. På den annen side var han veldig klar på at dette ikke var Israels skyld.

– Ethvert land på denne jord ville gjort det samme for å beskytte sine borgere hvis landet levde under en konstant terrortrussel. Det er ekstremistene blant det palestinske folket som forårsaket det, sa han.

Intervjuet med Zahran avsluttes med et spørsmål om hvordan han opplevde et nylig besøk i Jerusalem hvor hans foreldre ble født.

– Jeg så glade palestinere i Jerusalem. Jeg så ikke noen israelsk soldat som slo et barn, slik mange beskriver det rundt om i verden. Alle bør komme og se dette bildet med egne øyne, og deretter avgjøre hva de synes om Israel, sier Zahran.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart