Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

– PA i samtale med araberland om FN-plan

PAs sjefsforhandler Saeb Erekat. (Foto: U.S.-Islamic World Forum)
PAs sjefsforhandler Saeb Erekat. (Foto: U.S.-Islamic World Forum)
De palestinske myndighetene vurderer å søke FNs generalforsamling om observatørstatus i FN som palestinsk stat, melder PAs sjefsforhandler Saeb Erekat. PLO som organisasjon har hatt observatørstatus siden 1974.

Derfor har PA nå innledet samtaler med en rekke araberland, for å drøfte dette nye FN-sporet. I fjor forsøkte selvstyremyndighetene å bli anerkjent som en uavhengig nasjon av FNs sikkerhetsråd, men måtte gi tapt etter som USA lovet å legge ned veto. Palestinerne fikk heller ikke flertall blant medlemslandene i sikkerhetsrådet.

– Israel har alltid forsøkt, og forsøker fortsatt, å endre reglene i fredsprosessen og begrense PAs rolle til kun å gjelde sikkerhet og økonomi, skal Erekat ha sagt i møte med amerikanske, britiske og danske diplomater.

Forhandleren sier USA fortsatt krever at PA må sette seg ved forhandlingsbordet uten forhåndskrav, slik Israel er villig til å gjøre. Men de palestinske myndighetene nekter å gi etter for sitt krav om at Israel må stanse all byggeaktivitet i bosetningene og Øst-Jerusalem, før de er villige til å møte til dialog.

USA krever EU-nei
Ifølge Yedioth Aharonoth skal USA for øyeblikket legge hardt diplomatisk press på EU-landene, for å få dem til å stemme imot palestinernes forslag. Dersom europeerne nekter å danse etter amerikanernes pipe i denne saken, kan det få «betydelige negative konsekvenser», heter det i et Washington-dokument.

Amerikanerne mener at dersom PA lykkes med sine planer, vil det få negative konsekvenser både for fredsprosessen, FN-systemet og for bistanden til palestinerne. De krevde også å få vite hvor de ulike europeiske regjeringene står i dette spørsmålet.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart