Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Eksplosiv byggevekst i palestinske områder

Dette bildet skal være tatt i Gush Etzion, en israelsk bosetningsblokk sør for Betlehem i august 2010. Boligveksten i palestinske områder er 20 ganger større enn i israelske bosetninger. (Illustrasjonsfoto: Cyrl, flickr.com)
Israel lover USA å begrense utbyggingen. Her fra bosetningen Gush Etzion på Vestbredden. (Illustrasjonsfoto: Cyrl, flickr.com)
Antallet boliger på Gaza-stripen og de palestinsk-kontrollerte områdene av Vestbredden har økt med fire prosent bare i løpet av det siste året. Palestinerne bygger 20 ganger flere boliger enn israelske bosettere.

Den første mandagen i oktober har Den arabiske liga utpekt til arabisk boligdag. I den anledning kommer Palestinian Central Bureau of Statistics (PCBS) ut med boligstatistikk for «Palestina» [pdf].

Totalt er det nå 919.800 boenheter, en økning på 31 prosent fra 2007, skriver PCBS. Ifjor meldte de at det var 884.385 boenheter. Økningen har altså vært på 35.415 boenheter siste år, noe som tilsvarer en økning på fire prosent.

Den venstreorienterte israelske organisasjonen Peace Now, som får internasjonal støtte for å overvåke israelsk boligbygging på Vestbredden, meldte om byggestart på 1.850 boenheter i sin årsrapport for 2011. Det tilsvarer en boligbygging på 5,2 prosent i forhold til den totale palestinske boligbyggingen på Vestbredden og Gaza-stripen i omtrent den samme perioden.

I år 2010 ble det fullført 33.128 boenheter i Israel, ifølge Israels statistiske sentralbyrå. I Norge ble det fullført 20.046 boenheter i 2011, ifølge SSB.

Ifølge CIA World Factbook har Vestbredden 2,6 millioner innbyggere og Gaza-stripen har 1,7 millioner. 4,3 millioner palestinere bygger litt flere boenheter enn ca. 8 millioner israelere. 4,3 millioner palestinere bygger 77 prosent flere boenheter enn 5 millioner nordmenn.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart