Yair Lapid (Foto: Wikipedia)
Yair Lapid (Foto: Wikipedia)

Krever fredsforhandlinger for å bli med i regjering

Yesh Atid-leder Yair Lapid vil ikke inn i en regjering dersom den ikke ønsker å delta i seriøse fredsforhandlinger med palestinerne.

Under en pressekonferanse tirsdag la Lapid fram partiets utenrikspolitikk, hvor han kritiserte både høyre- og venstresidens tilnærming til palestinerne. Høyresiden kommer kun til forhandlingsbordet «med en pistol» i hånden, mens venstresiden kun bærer med seg «en oljekvist», hevdet den tidligere journalisten. Lapid på sin side mener det finnes en balansert tilnærming.

Yesh Atid vil være et parti som arbeider for ideen om «to stater for to folk», kunne Lapid bekrefte, men vil inkludere de store bosetningsblokkene i Israel. Han anerkjenner også viktigheten av å bevare et jødisk flertall i landet.

Partiet hans vil stå for to «jernregler» i politikken og forhandlingene med palestinerne, opplyser Jerusalem Post. Lapid vil aldri gå med på å dele Jerusalem eller anerkjenne palestinske flyktningers «rett til å vende tilbake».

Netanyahu-regjeringen har i hele den siste regjeringsperioden erklært seg villig til å gå i forhandlinger uten forhåndsbetingelser med de palestinske selvstyremyndighetene. Det er PA-leder Mahmoud Abbas som har nektet å forhandle.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart