Illustrasjon: Michael Loadenthal
Illustrasjon: Michael Loadenthal

Militante Fatah-medlemmer bryter ut

Bevæpnede Fatah-menn i den palestinske flyktningleiren Balata har brutt ut og dannet "Frihetskjempernes armé". De sier de føler seg dårlig behandlet av palestinske sikkerhetsstyrker.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Palestinske sikkerhetsstyrker har gjennomført en rekke store operasjoner både i Balata og Jenin, for å konfiskere ulovlige våpen. Mange av dem som har fått sine våpen konfiskert, er tidligere medlemmer av Fatahs militære fløy, al-Aqsa brigadene. Medlemmene av Frihetskjempernes armé føler seg forfulgt av palestinske myndigheter.

Torsdag markerte de dannelsen av sin nye gruppering i Balata, ved å marsjere og avfyre skudd i luften. De hevder at de fortsatt er lojale overfor PA-president Mahmoud Abbas og vil kun bruke våpen mot hans fiender.

– Vårt budskap er rettet til president Mahmoud Abbas. Vi støtter ham. Vi har hans våpen her. Men det er dem innenfor den palestinske sikkerhetsledelsen som ønsker å ramme [al-Aqsa] krigerne i byene, flyktningleirene og landsbyene. De unge som er med i motstandskampen har blitt mål. De behandler oss som om vi ikke er medlemmer av Fatah, som om vi ikke er Abbas’ menn, hevder en talsmann.

– Vi blir fengslet og torturert
al-Aqsa stod bak noen av de største terrorangrepene mot Israel under Den andre intifadaen. En rekke av deres medlemmer fikk siden amnesti fra myndighetene, dersom de leverte inn våpnene sine og ble en del av de palestinske sikkerhetsstyrkene. De mener å ha blitt brukt i et maktspill for å kvitte seg med Hamas’ innflytelse på Vestbredden. For siden den islamistiske terrorgruppen nærmest forsvant under jorden her, har de tidligere al-Aqsa medlemmene ikke fått lønn fra sikkerhetsstyrkene. Mange er blitt arrestert og torturert.

I et fjernsynsintervju med israelske Kanal 2 fikk talsmannen for Frihetskjempernes armé rette et budskap om en økende frustrasjon internt i Fatah-bevegelsen, for det de mener er overtramp mot sine egne.

– Dine (Abbas’] sikkerhetsstyrker misbruker og torturerer oss. Hundrevis av dine sønner, Fatah-menn, sitter i palestinske fengsler, sa vedkommende.

Handler ikke om Israel
Han hevdet at deres brudd med Fatah ikke bør bekymre israelerne. Denne uenigheten handler ikke om veien videre i kampen for en palestinsk stat.

– Nei, absolutt ikke. Vi er forpliktet på den våpenhvile (hudna) som formannen (Abbas) har bestemt. Vårt budskap er klart: Vi støtter presidenten som den legitime leder.

Kilder: Times of Israel, Yedioth Aharonoth

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart