Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– PA lyver om lønn til terrorister

PA-president Mahmoud Abbas. (Foto: Olivier Pacteau)
PA-president Mahmoud Abbas. (Foto: Olivier Pacteau)
Palestinske myndigheter hevder at palestinske terrorister i israelske fengsler og deres familier får "sosialstønad". Men til sine egne kaller de det for "lønn" og understreker at "fangenes sak er sentral", rapporterer Palestinian Media Watch.
  • Oppdatering: 28. februar tok NRK Dagsrevyen denne saken opp. MIFF kommer tilbake med mer.

Etter at MIFF i september 2012 omtalte at palestinske fanger i israelske fengsler og deres familier mottar lønn fra PA, sendte KrFs Kjell Ingolf Ropstad et skriftlig spørsmål til daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre om dette. Fem dager senere kom svaret:

– Sosialstønad til innsatte palestinere i palestinske og israelske fengsler og deres familier, er forankret i det palestinske sosial- og trygdesystemet, skrev Støre.

Samme budskapet til Storbritannia
Da Dagbladet skrev om saken året før var svaret fra norsk utenriksdepartement det samme:

– PA har på samme måte som andre lands myndigheter en rekke ulike ordninger for sosiale overføringer til sine innbyggere, inkludert personer som sitter i fengsel. Sosialstønad til familiene til palestinere i israelske fengsler inngår i det totale palestinske sosial- og trygdesystemet og er ment å kompensere for bortfall av inntekt, skrev Frode Overland Andersen i en e-post til avisen.

Liknende spørsmål har blitt reist i Storbritannia rundt de palestinske myndighetenes utbetalinger til terrorister i israelske fengsler. Også der har svaret fra myndighetene vært det samme. Det er snakk om «sosialstønad» som først og fremst skal «hjelpe familiene deres som trenger hjelp», slik viseutenriksminister Alan Duncan har hevdet. Både den norske og den britiske regjeringen har bekreftet at det er de palestinske myndighetene selv som har informert dem om dette.

Vi blir lurt
Palestinian Media Watch (PMW), som hele tiden har hevdet at dette er snakk om reelle lønnsutbetalinger og ikke sosialhjelp, legger nå fram ferske beviser på at de to giverlandene trolig blir rundlurt. De påpeker tre ting:

1. PA-minister avviser Norges og Storbritannias terminologi om «sosialstønad» som et «rykte»
Til palestinernes eget offisielle nyhetsbyrå, WAFA, avviser Issa Karake, PAs minister for palestinske fanger i israelske fengsler, at det er snakk om sosialstønad.

– Karake fornekter ryktene om å endre lønnen til sosialstønad […] Han understreker at regjeringen, ledet av statsminister Salam Fayyad, ser på fangenes sak som sentral, og har autorisert reguleringer som støtter og beskytter dem, ut av beundring for deres offer og kamp, skrev WAFA 27. desember 2012.

Med andre ord får fangene penger på grunn av, og ikke på tross av, den terror som mange av dem har utsatt israelere for. Budskapet til de palestinske myndighetene viser seg nok en gang å uttale noe helt annet på arabisk, enn det de sier til sine vestlige giverland.

2. Lønnsutbetalingene fortsetter etter at terroristene har kommet ut i frihet igjen
Nok en gang er det den palestinske fangeministeren Issa Karake som bekrefter dette i et intervju med Wattan TV, to dager etter saken i WAFA. Så mange som 4.000 tidligere fanger i israelske fengsler mottar «permanent» og «full månedslønn» fra PA. Overfor en tydelig skeptisk fjernsynsvert hevder han at regjeringen «prioriterer» å ansette eks-fangene, for å gjøre dem til «produktive personer» for samfunnet. Men mange som mottar lønnen arbeider ikke.

Se intervjuet oversatt til engelsk her (saken fortsetter under):
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Lba93ifzHLQ[/youtube]

3. PA endret språket i lovgivningen fra «lønn» til «sosialstønad» for å tilfredsstille Storbritannia, for deretter å reversere hele endringen
Ifølge Storbritannias viseutenriksminister Alan Duncan skal PA ha innrømmet at at det palestinske lovverket kaller utbetalingene til fangene for «lønn», men at de har bestemt seg for å endre terminologien til «sosialstønad» etter press fra giverlandene.

Men de palestinske myndighetene fikk ikke ro med det. Fangenes egen interesseorganisasjon, Ahrar Center for Prisoners’ and Human Rights Research, krevde 27. desember at PA-president Mahmoud Abbas «umiddelbart blander seg inn i regjerings beslutning» for å reversere vedtaket. Myndighetene valgte å gi etter, uten at det har skapt reaksjoner i Storbritannia.

– PA lyver
PMW mener årsaken til at Storbritannia og Norge fortsatt støtter statsbudsjettet og lønnsutbetalingene til terroristene, er at «PA gir dem falsk informasjon og deler av sannheten».

– Men ordene fangeministeren (Karake) rettet til palestinerne på arabisk er ikke til å ta feil av: Hensikten med lovene om lønnsutbetalinger til fangene handler ikke om «sosialstønad» basert på deres behov, men handler om «beundring» av deres handlinger, skriver PMW i en artikkel publisert i går.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart