Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

PA vil be Obama å involvere seg i fredsprosessen

USAs president Barack Obama (Foto: Det hvite hus)
USAs president Barack Obama (Foto: Det hvite hus)
PA sender en delegasjon til Washington for å be president Barack Obama om å anerkjenne Palestina og at han personlig involverer seg i fredsprosessen.

De palestinske myndighetene (PA) håper Obama kan presentere sitt eget fredsinitiativ, en oppskrift som gjør at begge partene kan returnere til forhandlingsbordet. Israel stiller ingen forhåndskrav for forhandlinger slik situasjonen er nå, mens PA krever full byggestans i alle bosetningene.

Mohammed Ashtiya, politisk rådgiver til PA-president Mahmoud Abbas, sier til Ha’aretz at de var skuffet over hvordan Obama håndterte fredsprosessen i sin første presidentperiode. Presidenten la ned mye tid og ressurser på å få til en fredelig løsning, men la ikke fram et eget fredsinitiativ slik George W. Bush og Bill Clinton gjorde.

Vil kjempe for sine fanger
Ashtiya hevder nå at PA egentlig aldri har hatt byggestans i bosetningene som et krav for å gå i forhandlinger med Israel, men at det er Netanyahu som har påstått dette.

– Men vi krever et initiativ som vil lede til en ekte og effektiv prosess, som ved dens slutt vil garantere for en slutt på okkupasjonen i [de palestinske] områdene fra 1967. Det ville vært umulig å snakke om dette initiativet mens den israelske regjeringen fortsetter å bygge bosetninger og endre situasjonen på bakken i en slik grad at det vil kunne ødelegge en framtidig avtale, sier Ashtiya.

I klartekst synes det som om kravet om byggestans fortsatt står fast.

Palestinske fanger i israelske fengsler, da særlig dem som sitter i administrativ forvaring, vil også bli et viktig tema under forhandlingene, varsler han.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart