Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

PA TV synes NRKs vinkling var «overraskende» og ny

Skjermdump fra PA TV 17. februar 2013.
Skjermdump fra PA TV 17. februar 2013.
Tormod Strands reportasje om jødehat i det palestinske samfunnet har overrasket den offisielle palestinske tv-stasjonen. De spør seg hvorfor det har blitt en slik endring i norske medier.

10. februar satte NRK Dagsrevyen fokus på jødehatet og demoniseringen av Israel som blir kringkastet av palestinske myndigheters offisielle tv-stasjon (PA TV). Reportasjen førte til debatt i Stortinget i uken som fulgte.

Den vakte også oppmerksomhet i Ramallah på Vestbredden. I et nyhetsinnslag 17. februar uttrykte PA TVs nyhetsoppleser «overraskelse» over at NRK lager en «reportasje hvor det blir hevdet at PA TV sprer hat mot Israel». Hvordan kan du forklare, spør han PAs ambassadør i Norge, denne endringen i norske medier mot de palestinske mediene, og spesielt PA TV? Der i gården er man vant med at NRK tonedøvt gjengir versjonen til krefter i Fatah-bevegelsen.

Ambassadør Yasser Al-Najjar starter med å nekte for at det er en generell endring i norske medier. Både nyhetsoppleseren og ambassadøren antyder at NRK innslaget er en del av en israelsk «kampanje» for å påvirke land som støtter palestinerne, «og stanse norsk bistand» til selvstyremyndighetene.

Da NRKs reportasje kom, krevde opposisjonen at regjeringen tok hatformidlingen opp med palestinske selvstyremyndigheter. PA TV mener tydeligvis at palestinske myndigheter også har grunn til å ta opp noe med Norge. Hva gjør dere for «å få en forklaring fra Norge, som sterkt støtter den palestinske sak», spør programlederen. Palestinerne vil tydeligvis ha forklaring på at NRK kunne avvike fra normen, og rette et kritisk søkelys mot palestinsk samfunn.

– Ikke vær bekymret. Dette er svake stemmer i de norske mediene, svarer ambassadøren. Slik omtaler han NRK Dagsrevyen, den norske nyhetssendingen med flest seere. Samtidig har jo ambassadøren rett, noen generell endring i norske mediers holdning har vi ikke sett.

– De overdrev alle slags nyhetsinnslag for å skape en negativ holdning blant nordmenn til den palestinske sak og det palestinske lederskap, men alt dette er feilslått… Vær ikke bekymret. Vi er til stede og vi har erfaring, priset være Allah, i å håndtere kontrainformasjonen som spres av Israel, sier ambassadøren.

Helt til slutt forteller han at representasjonskontoret for «to dager siden» oppdaget at «den israelske ambassaden har leid et selskap for informasjonsarbeid i Norge, og har betalt dem omkring en halv million dollar for å gjennomføre angrepet». Dette er kjent i alle de politiske sirkler i Norge, hevder ambassadøren.

MIFF er ikke kjent med kilden til ambassadørens opplysninger, og om de er korrekte, men at Israel bruker kommunikasjonsrådgivere er velkjent. Nyhetsbyrået NTB skrev for eksempel om saken i desember 2010. Kanskje ambassadøren burde ha oppdaget dette for to år siden, og ikke to dager siden?

PA TV berører ikke i det hele tatt i innslaget hva tv-stasjonen er blitt kritisert for etter NRKs program. For dem gjald det fremfor alt å finne ut hvordan NRK kunne være så frekke å gjengi med norsk oversettelse det hatet PA TV selv formidler på arabisk på sin egen tv-stasjon.

Se hele innslaget på PA TV:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DouLuNSDvbY[/youtube]

Palestinian Media Watch har også gjort flere andre innslag fra NRK og Stortingets web-tv tilgjengelig med engelsk teksting.

Den første reportasjen fra 10. februar er her:

Spørsmål fra Hans Olav Syversen, parlamentarisk leder i KrF, er her:

Reaksjoner fra Morten Høglund (frp) og Hans Olav Syversen (krf) her:

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart