Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Barth Eide må svare mer om lønn til terrorister

Stortingsrepresentant Kjell Inge Ropstad representerer Aust-Agder. (Foto: Kreativ Foto)
Stortingsrepresentant Kjell Inge Ropstad representerer Aust-Agder. (Foto: Kreativ Foto)
Hvordan kan en terrorist som planla angrep hvor 30 mennesker ble drept og 140 skadet få 17.000 kroner i måneden fra palestinske myndigheter? Hva gjør Norge for å stanse PAs hyllest av terrorister? Utenriksminister Espen Barth Eide må gi svar til KrFs Kjell Ingolf Ropstad (bildet).

Stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad (KrF) har sendt to skriftlige spørsmål til utenriksministeren denne uken. Espen Barth Eide må svare etter påskeferien.

I sitt første spørsmål fortsetter Ropstad å grave i de palestinske myndigheters lønnsutbetalinger til palestinere som sitter dømt i Israel for alvorlige terrorhandlinger.

”Statssekretær Torgeir Larsen bekreftet til NRK Dagsrevyen at støtten fra selvstyremyndighetene til palestinske fanger i israelske fengsler øker med straffens lengde. De verste terrorhandlinger gir særlig store utbetalinger til fangen og familien. Kanal 2 i Israel hevder at terrordømte Abbas al-Sayyeed mottar ca. 17 000 kr. i måneden. Har utenriksministeren sjekket om dette er tilfelle og nøyaktig hvilke støtteordninger som kan resultere et slikt beløp?”

Ropstad mener det er ”meget bekymringsfullt at palestinske selvstyremyndigheter har utformet støtteordninger som i praksis framstår som belønning av grov terrorisme”.

PA gir ikke bare økonomisk belønning til terrorister, de har også en egen fangeminister som jevnlig hyller dømte terrorister. Dette tar Ropstad opp i sitt andre spørsmål.

”Palestinske selvstyremyndigheter har en egen «fangeminister», Issa Karake, som jevnlig besøker familiene til fanger som er dømt for alvorlige terrorhandlinger og drap på israelske statsborgere. Fangeministeren overrekker da gjerne priser, penger og hyller fangen som frihetskjemper og tar avstand fra at Israel behandler terroristen som en kriminell. Hva mener utenriksministeren om dette og gjøres noe for å få slutt på selvstyremyndighetenes hyllest av terrorister?”

I sin begrunnelse for spørsmålet nevner Ropstad MIFFs bok Dobbeltspill, Sviket mot fredsprosessen, hvor fangeministerens aktivitet er grundig dokumentert.

– Denne praksisen skaper tvil om selvstyremyndighetenes offisielle holdning mot terrorisme og for en fredelig konfliktløsning, skriver Ropstad.

 

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart