Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

– Israel vil sakte stanse bygging i bosetninger

Bosetningen Ma'ale Amos på Vestbredden. (Illustrasjon: myheartinpalestineII, flickr.com)
Bosetningen Ma'ale Amos på Vestbredden. (Illustrasjon: myheartinpalestineII, flickr.com)
Utenom i de store bosetningsblokkene, vil Israel sakte, men sikkert innføre byggestans, for å få PA til forhandlingsbordet, sier en regjeringskilde.

– Det vil ta tid, men til slutt vil forhandlingene fortsette. Israel er forventet i det stille å stanse byggingen utenfor de store bosetningsblokkene, for å kunne fortsette de bilaterale samtalene, sier en kilde i den israelske regjeringen til Yedioth Aharonoth.

PA setter stans i byggingen i bosetningene som betingelse for forhandlinger. President Mahmoud Abbas har også krevd at Jerusalem legger fram et forslag om endelige grenser mellom Israel og et framtidig Palestina.

– Mens det ikke vil finne sted en de jure byggestans, vil sakte, men sikkert bygging utenfor de store bosetningsblokkene bli bremset for å kunne fortsette forhandlingene. Israel vil ikke erklære dette offentlig, men vil gjennomføre dette i stillhet som del av en avtale mellom Israel og USA, sier en sentral tjenestemann.

USAs utenriksminister John Kerry sier han har satt av det neste halve året til å arbeide intenst for å få fredsforhandlingene på beina igjen. Nå arbeider han ifølge den anonyme kilden med å finne en måte å få Abbas til «å redde ansikt», når han går inn i forhandlingene.

– Forhåndskravene fra palestinerne tyder på at de er imot fred. Vi stiller på den andre siden ingen forhåndskrav, selv ikke anerkjennelse av Israel som et hjemland for det jødiske folk, sier kilden.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart