Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

UNESCO skal inspisere Jerusalem

Gamlebyen i Jerusalem, ikke langt fra Gravkirken og Vår frelsers kirke. (Foto: alexdecarvalho, flickr.com)
Gamlebyen i Jerusalem, ikke langt fra Gravkirken og Vår frelsers kirke. (Foto: alexdecarvalho, flickr.com)
UNESCO har gått med på å trekke tilbake fem anti-israelske resolusjonsforslag, i mot at organet får inspisere Jerusalem.

19. mai vil UNESCO sende inspektører til Gamlebyen i Jerusalem, for å inspisere arkeologiske utgravinger og renovasjonsprosjekter som Israel gjennomfører her. Til gjengjeld vil FNs kulturarvorgan trekke tilbake fem anti-israelske resolusjonsforslag som skulle behandles.

Israelske diplomater greide i siste liten å komme fram til en avtale med medlemslandene i UNESCOs utøvende organ, som betyr at alle PAs anti-israelske revolusjoner blir utsatt i minst seks måneder. Avtalen består i alt av fire punkter:

  • Inspektører får fri tilgang til å besøke Gamlebyen, men ikke Tempelplassen.
  • Israel skal delta i et møte med jordanske og palestinske eksperter, samt representanter fra World Heritage Center, for å drøfte rampen israelerne har reist fra bakkenivå ved Vestmuren og opp til Tempelplassen.
  • PAs fem resolusjonsforslag om blant annet Tempelplassen, Gamlebyen, Betlehem og Hebron, vil utsettes i minst et halvt år.
  • Alle PAs planlagte anti-israelske resolusjonsforslag som skulle løftes fram i UNESCOS verdensarvkomité, blir utsatt minst ett år.

Forslaget ble fremmet av Israel selv, uten endringer eller tilføyelser. PAs UNESCO-ambassadør skal ha forsøkt å få det utøvende organet til å kun akseptere deler av forslaget og forhandle fram en annen avtale, men USA minnet dem på at de har forpliktet seg på å holde tilbake alle anti-israelske FN-resolusjoner minst ut mai måned. Til slutt gikk palestinerne med på forslaget, rapporterer Ha’aretz.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart