Kinas president Xi Jinping (Foto: Kinas kommunistparti, flickr.com)
Kinas president Xi Jinping (Foto: Kinas kommunistparti, flickr.com)

Xi: – Få fart igjen på fredsprosessen

Kinas president Xi Jinping (bildet) ber Israel og palestinske selvstyremyndigheter få igang fredsprosessen igjen.

For få dager siden sa Kinas president til sin palestinske kollega Mahmoud Abbas at han må få fart få fredsprosessen. Torsdag var det Israels statsminister Benjamin Netanyahus tur til å motta budskapet fra Xi Jinping, da de to møttes i Beijing, melder Yedioth Aharonoth.

Overfor begge parter tilbød Jinping en større kinesisk rolle i fredsprosessen, dersom partene ønsker det. I lengre tid har Beijing forsøkt å øke sin innflytelse i fredsprosessen etter mange års lav profil og samarbeider nå på mange områder med USA for å få igang igjen forhandlingene.

– Jeg håper at begge sider kan gjøre de praktiske tiltak som er nødvendig for å gradvis bygge gjensidig tillit, for å restarte fredsprosessen så snart som mulig og oppnå en framgang med substans. Kun ved å beskytte de legitime rettighetene og interessene til alle land og ved å ha respekt for hverandres anliggender, kan det finne sted en virkelig oppnåelse av fred og stabilitet, skal Xi Jinping ha sagt.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart