Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

PA fortsetter diplomatisk krig mot Israel i juni

Parlamentsmedlem og Third Way-politiker Hanan Ashrawi. (Foto: Wikipedia)
Parlamentsmedlem og Third Way-politiker Hanan Ashrawi. (Foto: Wikipedia)
Ramallah har liten tro på at de amerikansk-ledede forsøkene på å gjenoppleve fredsprosessen vil lykkes, og fortsetter sin diplomatiske kamp mot Israel i FN-systemet neste måned.

– Vi har ingen urealistiske forventninger. Vi vet hvilke enorme hindringer det er snakk om. Dersom dette ikke fungerer, har vi selvfølgelig våre egne planer, forklarer medlem i Det palestinske nasjonalrådet, Hanan Ashrawi. Hun er parlamentsmedlem for Third Way, partiet til tidligere PA-statsminister Salam Fayyad.

Ashrawi bekrefter den palestinske skepsisen til USAs utenriksminister John Kerrys forsøk på å gjenopplive fredsprosessen, på tross av at PA har gått med på å stanse sin diplomatiske kamp mot Israel i FN-systemet fram til 7. juni. Til Associated Press forklarer hun at PA fortsatt ønsker å bli medlem av internasjonale organer, så de «kan holde Israel ansvarlige». Med andre ord er sjansene små for at den sluttdatoen palestinerne har gitt USA for å skape gjennombrudd i arbeidet vil bli utvidet.

– Kerrys plan er omfattende. Ikke bare økonomisk, i forhold til å bygge opp gjensidig tillit og sikkerhetsmessig, men også politisk og juridisk, forklarer Ashrawi.

Nytt Midtøsten-besøk
Torsdag kommer Kerry på nytt besøk i Midtøsten for å fremme fredsprosessen mellom Israel og palestinerne. Men ifølge PA er slike forsøk helt meningsløse, uten at det legges sterkt press på Israel. Dessuten benytter de palestinske myndighetene nå en språkbruk som trolig forverrer mulighetene for nye forhandlinger. Nå heter det at palestinernes insistering på frigjøring av palestinske fanger og full byggestans i bosetningene ikke er et «forhåndskrav», men «forpliktelser» som Israel må følge opp.

Resultatet er det samme: Ingen byggestans er lik ingen forhandlinger. Men språkbruken sementerer de palestinske kravene og legger det diplomatiske presset i større grad over på Israel.

PAs sjefsforhandler Saeb Erekat gjorde sitt under et FN-møte denne uken, for å skape inntrykk av en palestinsk optimisme. Han hevdet ifølge Jerusalem Post at «det er gode sjanser nå», for å oppnå fred. Men en anonym PA-kilde uttalte mandag at «Israel er ikke interessert i fred» og at det amerikanske forsøket ikke vil lykkes.

Har tro på Kerrys forsøk
Jordan er noe mer positive
til Kerrys diplomatiske innsats, som de mener strekker seg «døgnet rundt».

– Vi gir vår fulle støtte til disse tiltakene. Dersom Allah vil, kan de føre til en utkrystallisering av et mer imøtekommende klima for oppstart av disse forhandlingene, mener landets utenriksminister Nasser Judeh.

Jordanerne er som vanlig aktivt med som partner i forhandlingene. Nytt for denne gang er at kineserne engasjerer seg fullt og helt. Kina er et land som har vært tilbakeholdne til det som foregår politisk i Midtøsten fram til nå, og kommer inn i prosessen med blanke ark.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart