Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Kerry lovet PA 23,5 milliarder kroner i bistand

Israels president Shimon Peres (f.v.), USAs utenriksminister John Kerry og PA-president Mahmoud Abbas. (Foto: Benedikt von Loebell, WEF)
Israels president Shimon Peres (f.v.), USAs utenriksminister John Kerry og PA-president Mahmoud Abbas. (Foto: Benedikt von Loebell, WEF)
Israel og palestinerne må tilgi hverandres feiltrinn og returnere til forhandlingsbordet, uttrykte USAs utenriksminister John Kerry (midten av bildet) søndag.

– Planen for å revitalisere den palestinske økonomien er større og modigere enn noe vi har foreslått siden Oslo-avtalen for over 20 år siden, sa John Kerry under møtet til World Economic Forum (WEF) i Jordan søndag.

USAs utenriksminister lovet palestinerne 23,5 milliarder i bistand, ifølge Jerusalem Post, som en del av amerikanernes forsøk på å få fart på fredsforhandlingene med Israel.

– Forhandlinger kan ikke lykkes dersom dere ikke forhandler, sa Kerry.

Utålmodig Peres
Israels president Shimon Peres og PA-president Mahmoud Abbas satt ved siden av hverandre på fremste rad under Kerrys tale, sammen med Jordans kong Abdullah II. De holdt også hvert sitt foredrag. Abbas fortalte at palestinerne aldri vil akseptere «midlertidige grenser», som en del av en fredsavtale med Israel.

– Vennligst glem midlertidige grenser. De vil ikke gjøre slutt på konflikten. De vil forlenge den, sa Abbas.

Han oppfordret også Israel til å vurdere det fornyede arabiske fredsinitiativet nøye. Peres var på talerstolen rett før Abbas og kalte initiativet for «en meningsfull forandring og en strategisk mulighet». Presidenten tok til orde for å gjenoppta forhandlingene, melder Ha’aretz.

– Utenriksminister Kerry bringer med seg et imponerende momentum og et imponerende ønske om å bidra til fullføringen av fredsprosessen, sa Peres.

– Vi har egne pressetalsfolk
Etter Peres’ positive uttalelser om det arabiske initiativet og en fornyelse av fredsprosessen, følte strategiminister Yuval Steinitz at han måtte presisere at presidenten kun snakker på egne vegne.

– Jeg vet ikke når Peres ble en talsmann for regjeringen. Jeg tror regjeringen har sine egne pressetalsfolk. Presidentens posisjon i Israel er respektert, men det er regjeringen som tar de politiske beslutningene. Jeg tror at enhver deklarasjon av denne typen […], ikke hjelper Israel, sa Steinitz.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart