Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Livni og Abbas møtte Kerry i Jordan

USAs utenriksminister John Kerry (Foto: Benedikt von Loebell, WEF)
USAs utenriksminister John Kerry (Foto: Benedikt von Loebell, WEF)
USAs utenriksminister John Kerry (bildet) holdt separate samtaler med PA-president Mahmoud Abbas og Israels diplomatiminister Tzipi Livni i Jordan mandag.

Etter at helgens møter i World Economic Forum i Jordan var over, holdt USAs utenriksminister John Kerry mandag hemmelige separate møter med både israelske og palestinske representanter. Det melder Ha’aretz.

Fra Israel møtte han diplomatiminister Tzipi Livni og statsminister Benjamin Netanyahus diplomatiske rådgiver Yitzhak Molcho. En kilde forteller til den israelske avisen at møtet varte i flere timer, med fokus på å redusere avstanden mellom Ramallah og Jerusalem, for å få på plass direkte forhandlinger.

Siden torsdag møtte Kerry også palestinernes sjefsforhandler Saeb Erekat tre ganger. Under møtet mandag var det den amerikanske utenriksministeren, PA-president Mahmoud Abbas og hans forhandlingsteam som var tilstede. En palestinsk kilde forklarer at PA er svært skeptiske til det amerikanske initiativet. Abbas klaget blant annet over at Kerry, ifølge dem selv, kun fokuserer på en «økonomisk fred». Han hevdet at palestinerne ikke får presentert noen forhandlingsformel som de kan si seg fornøyd med.

– Våre beregninger er at på tross av alle tiltakene, har den israelske regjeringen ikke kommet med noen seriøse forslag til Kerry, som kunne tjent som basis for forhandlingene, sier kilden.

Også søndag møttes Abbas og Kerry for å drøfte fredsprosessen. Sistnevnte lovet 23,5 milliarder kroner i nye bistandsmidler fra USA.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart