Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

USAs utenriksminister John Kerry (Foto: Benedikt von Loebell, WEF)
USAs utenriksminister John Kerry (Foto: Benedikt von Loebell, WEF)

Livni og Abbas møtte Kerry i Jordan

USAs utenriksminister John Kerry (bildet) holdt separate samtaler med PA-president Mahmoud Abbas og Israels diplomatiminister Tzipi Livni i Jordan mandag.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Etter at helgens møter i World Economic Forum i Jordan var over, holdt USAs utenriksminister John Kerry mandag hemmelige separate møter med både israelske og palestinske representanter. Det melder Ha’aretz.

Fra Israel møtte han diplomatiminister Tzipi Livni og statsminister Benjamin Netanyahus diplomatiske rådgiver Yitzhak Molcho. En kilde forteller til den israelske avisen at møtet varte i flere timer, med fokus på å redusere avstanden mellom Ramallah og Jerusalem, for å få på plass direkte forhandlinger.

Siden torsdag møtte Kerry også palestinernes sjefsforhandler Saeb Erekat tre ganger. Under møtet mandag var det den amerikanske utenriksministeren, PA-president Mahmoud Abbas og hans forhandlingsteam som var tilstede. En palestinsk kilde forklarer at PA er svært skeptiske til det amerikanske initiativet. Abbas klaget blant annet over at Kerry, ifølge dem selv, kun fokuserer på en «økonomisk fred». Han hevdet at palestinerne ikke får presentert noen forhandlingsformel som de kan si seg fornøyd med.

– Våre beregninger er at på tross av alle tiltakene, har den israelske regjeringen ikke kommet med noen seriøse forslag til Kerry, som kunne tjent som basis for forhandlingene, sier kilden.

Også søndag møttes Abbas og Kerry for å drøfte fredsprosessen. Sistnevnte lovet 23,5 milliarder kroner i nye bistandsmidler fra USA.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart