Skjermdump fra PA TV 24. juli 2013, via PMW.
Skjermdump fra PA TV 24. juli 2013, via PMW.

PA TV belønner dem som benekter Israels eksistens

Palestinernes offisielle tv-stasjon har underholdt sine seere med quiz under Ramadan. Journalistene belønner deltakere som svarer som om Israel ikke eksisterte.

Palestinian Media Watch (PMW) har samlet eksempler som viser at de israelske byene Ashdod, Jaffa og den drusiske landsbyen Hurfeish i Nord-Israel blir omtalt som en del av Palestina. Det blir også det israelske fjellet Mt. Meron og Hula-sjøen i Nord-Israel.

En mann får spørsmål hvilket land Palestina har den lengste grensen mot. «Landet er Jordan og [grensen er] 586 [kilometer],» svarer mannen. Svaret viser at han regner hele lengden fra den israelske byen Eilat i sør til Golan-høydene.

Alle som svarer som om Israel ikke eksisterer, blir belønnet med hundre dollar og andre gaver fra sponsorer.

Se eksemplene her med engelsk teksting.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vv8S7zu3ucQ[/youtube]

PMW lister opp en rekke andre eksempler på hvordan PA TV systematisk oppmuntrer palestinere til å se for seg en verden uten Israel. En rekke av disse eksemplene er også inkludert i boken Dobbeltspill, Sviket mot fredsprosessen, som MIFF utga i 2012.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart