Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Justis- og diplomatiminister Tzipi Livni har sett seg lei av koalisjonspartneren Bayit Yehudi. (Foto: The Israel Project, flickr.com)
Justis- og diplomatiminister Tzipi Livni har sett seg lei av koalisjonspartneren Bayit Yehudi. (Foto: The Israel Project, flickr.com)

Livni: – Bayit Yehudi forhindrer fred

Dagen før diplomatiminister Tzipi Livni møtte PAs sjefsforhandler Saeb Erekat i et hemmelig Jerusalem-møte gikk hun til angrep på regjeringspartner Bayit Yehudi.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig
Knessets opposisjonsleder og Arbeiderparti-leder Shelly Yachimovich (Foto: Wikimedia Commons)
Knessets opposisjonsleder og Arbeiderparti-leder Shelly Yachimovich (Foto: Wikimedia Commons)

Tzipi Livni krever at Bayit Yehudi kastes ut av regjeringen og erstattes av Arbeiderpartiet. Hun mener partiet i alt for stor grad er en bremsekloss for forhandlingene med palestinerne. Ap-leder Shelly Yachimovich har allerede begynt å posisjonere seg for de regjeringsforhandlingene som kan komme, med å stille ulike forhåndskrav.

– Bayit Yehudi er imot en tostatsløsning. Og dette er veldig problematisk når vi er i forhandlinger, sier Livni til Jerusalem Post.

PAs sjefsforhandler Saeb Erekat (Foto: Wikimedia Commons)
PAs sjefsforhandler Saeb Erekat (Foto: Wikimedia Commons)

Tirsdag møttes Livni og PAs sjefsforhandler Saeb Erekat i hemmelige forhandlinger på King David Hotel i Jerusalem. Et møte nummer to skal ha funnet sted et annet sted i den israelske hovedstaden, opplyser Times of Israel, med USAs utsending Martin Indyk til stede.

PA-president Mahmoud Abbas møtte samtidig en delegasjon fra det israelsk-arabiske partiet Hadash i Ramallah. Han hevder det er fullt mulig å få flertall i det israelske parlamentet for en fredsavtale, så lenge statsminister Benjamin Netanyahu er for.

– Jeg vet hvordan jeg skal lese det politiske kartet i Israel. Og denne gangen kan ikke Netanyahu hevde at han ikke har flertall til å få en avtale godkjent i Knesset. En avtale vil få et stort flertall i Knesset, dersom Netanyahu ønsker det, skal han ha sagt, ifølge Ha’aretz.

USAs Midtøsten-utsending Martin Indyk (Foto: Skjermdump fra CBS)
USAs Midtøsten-utsending Martin Indyk (Foto: Skjermdump fra CBS)

USA-utsending Indyk oppfordret mandag Abbas om å fortsette forhandlingene med Israel, på tross av at han har reagert sterkt på de nye israelske byggeplanene i bosetningene.

Ifølge Erekat gikk PA til forhandlingsbordet, fordi de mener de hadde fått garantier fra USAs utenriksminister John Kerry om at deres forhåndskrav ble innfridd. Hadde de ikke fått den garantien, ville de aldri gått til forhandlinger, hevder han.

PA-president Mahmoud Abbas (Foto: Olivier Pacteau, flickr.com)
PA-president Mahmoud Abbas (Foto: Olivier Pacteau, flickr.com)

På sin side har både Israel og Kerry uttalt at Abbas var fullt klar over at godkjenningen av byggeplanene var på vei, fordi Israels statsminister Benjamin Netanyahu hadde gitt ham klar beskjed om det. Grunnet det lokket som er lagt på forhandlingene fra begge parter, har ikke pressen oversikt over hvor mange av forhåndskravene til PA som Israel har gått med på.

Det man med sikkert kan slå fast, er at Israel har frigjort 26 palestinske terroristfanger fra fengsel, som en del av forhåndsavtalen med PA.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart