Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

NRK sender fjernsynsserieren «Hatufim»

Den israelske fjernsynsserien "Hatufim" (Krigsfanger) kan nå streames på Netflix.
Den israelske fjernsynsserien "Hatufim" (Krigsfanger) kan nå streames på Netflix.
Liker du den amerikanske etterretningsserien "Homeland"? Vel, da vil du elske "Hatufim", den israelske serien som den er basert på.

NRK har bestemt seg for å sende første sesong av den kanskje mest berømte israelske fjernsynsserien og har valgt å kalle den «Hjemkomsten». Fra før av er også første sesong tilgjengelig for dem som har abonnement på Netflix.

Hatufim ble skapt kort tid etter at IDF-soldaten Gilad Shalit ble kidnappet av Hamas. Den har også vært inspirasjonen bak amerikanske Showtimes actionserie «Homeland«, som også handler om kidnappede soldater og etterretningsarbeid.

Serien har premiere på NRK2 torsdag 12. september klokken 21:30. Samme dag setter NRK2 et spesielt fokus på utviklingen i Midtøsten-konflikten etter Oslo-avtalene. Et fokus som strekker seg over seks dager.

Torsdag
Klokken 19:45 torsdag begynner «Urix Spesial: Osloavtalen», før BBCs Panorama-dokumentar «Oslo-kanalen» fra 1993 starter en halvtime senere. Rett etter første episode av «Hjemkomsten», sender de den franske dokumentaren «Palestina 194» klokken 22:30. Den handler om tidligere PA-statsminister Salam Fayyads plan om å bygge en palestinsk stat fra bunnen av, som skulle bli anerkjent av FN-systemet. Dokumentaren tar også for seg skepsisen som råder på innsiden av de palestinske myndighetene, for hvordan de skal lykkes med dette nå som Fayyad har gått av.

«Midtøsten-torsdagen» avsluttes klokken 00:35 med BBCs dokumentaren «Israel og framtiden», om hvordan israelerne står overfor trusler både innenfra og utenfra. Alle disse programmene går på NRK2.

Fredag
Fredagens Brennpunkt spesial kl. 20:00 handler også om Oslo-avtalen, samtidig som en rekke episoder av Hjemkomsten sendes denne dagen på NRK2. 23:10 begynner den israelske dokumentaren om etterretningsorganisasjonen Shin Bet, «The Gatekeepers» fra 2013.

Lørdag
En rekke Hjemkomsten-episoder fortsetter på NRK2 denne dagen, i tillegg til tre dokumentarfilmer: Israelske «Soldatene på taket» kl. 22:45, etterfulgt av israelske «Israel gjennom 50 år» og BBCs Panorama-dokumentar «Oslo-kanalen» kommer i reprise.

Søndag
En rekke av de tidligere sendte dokumentarene kommer i reprise, samt de siste episodene i første sesong av Hjemkomsten.

Mandag
Flere repriser fra de forrige dagene, pluss den franske fireepisoders dokumentarserien «Jødar og muslimar», som tar for seg hvordan forholdet mellom jøder og muslimer har utviklet seg, siden islam ble grunnlagt. Sendetid er kl. 22:45.

Tirsdag
Den israelske dokumentaren om de juridiske lovene palestinerne lever under på Vestbredden, «Israels palestinske lover» (The Law on These Parts), har sendetid 22:30.

PS: Se hvilke andre Israel-relaterte serier og filmer du kan finne på ulike streamingstjenester i Norge.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart