Israel og Ukraina

Israelkonferansen i Drammen 13.-15. mai

PAs avtroppede statsminister Rami Hamdallah (f.v.) og EUs utenriksminister Catherine Ashton. (Foto: EEAS, flickr.com)
PAs avtroppede statsminister Rami Hamdallah (f.v.) og EUs utenriksminister Catherine Ashton. (Foto: EEAS, flickr.com)

«Verdighetsgaranti» for terrorister

PA vil tilleggsbevilge 90 millioner kroner for å garantere frigjorte palestinske fanger et "verdig liv". Det betyr belønning til dømte terrorister også etter at de er sluppet fri fra israelsk fangenskap.

Palestinske selvstyremyndigheter (PA) ønsker å innføre noe tilsvarende en «verdighetsgaranti» for palestinske fanger som er sluppet ut av israelske fengsler. Fem tusen fanger som har sonet fem år eller mer i fengsel, vil være kvalifisert til å få støtte. Det store flertallet av dem har sonet dom for terrorvirksomhet.

Fengselsminister Abd Al-Nasser Farwaneh opplyser at garantien vil koste rundt 90 millioner kroner i 2013. Utgiftene kommer på toppen av belønningssystemet som allerede er på plass for fangene mens de sitter i fengsel, og pengene de får etter at de har blitt satt fri, forklarer Palestinian Media Watch (PMW).

PA-president Mahmoud Abbas (Foto: Prachatai, flickr.com)
PA-president Mahmoud Abbas (Foto: Prachatai, flickr.com)

I en nyere artikkel om temaet, kommer det fram at PA-president Mahmoud Abbas må godkjenne planene, før de kan iverksettes. Statsminister Rami Hamdallah forklarer at han har vært i samtaler med Abbas, for å kunne starte prosessen med å fremme et lovforslag til nasjonalforsamlingen. På Gaza-stripen skal de første tidligere fangene allerede ha registrert sin søknad til å få «verdighetsgarantien», ifølge palestinske medier.

– Regjeringen har aldri og vil aldri svikte de tapre fangene som har ofret år av sine liv for den palestinske saken og for våre nasjonale mål, sier Hamdallah.

De palestinske selvstyremyndighetene planlegger i tillegg å øke bidragene til terroristene som fortsatt sitter fengslet i Israel.

PA-avisen Al-Hayat Al-Jadida melder at de langtidsdømte terroristene som Israel løslot tidligere i sommer vil motta minst 6.000 kroner i måneden.

– De blir sett på som hjemvendte soldater, skriver avisen.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart