Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Går for en sluttavtale

Israels justis- og diplomatiminister Tzipi Livni (Foto: Tzipi Livni, flickr.com)
Israels justis- og diplomatiminister Tzipi Livni (Foto: Tzipi Livni, flickr.com)
Justis- og diplomatiminister Tzipi Livni avviser ryktene om at Israel forsøker å få på plass en midlertidig avtale med PA. I stedet ønsker hun å avslutte Midtøsten-konflikten én gang for alle.

Hatnua-partiets grunnlegger og leder Tzipi Livni leder forhandlingene med PA på vegne av Israel. I flere år har hun vært en sterk tilhenger av en tostatsløsning og å inngå sterke kompromisser med palestinerne. Hun er en zionist av den sentrumspolitiske typen, som mener Israels overlevelse som jødisk stat avhenger av å få på plass en palestinsk stat.

Men i bakhodet vet justis- og diplomatiministeren at enhver avtale hun kommer fram til, må «selges» til folket. Det mer høyreorienterte regjeringspartiet Bayit Yehudi krever nemlig at alle avtaler der Israel må oppgi land, skal godkjennes gjennom en folkeavstemning. Torsdag publiserte Jerusalem Post et intervju med Livni, der hun snakker om forhandlingene og alle ryktene som blir spredt om dem – også fra israelske regjeringsrepresentanter.

For eksempel har det versert rykter om at Israel vil forsøke å få på plass en midlertidig avtale med PA, som har blitt spredt av Likuds viseministere Danny Danon og Ze’ev Elkin. Dette benekter Livni.

– Mitt mål er en avtale som vil avslutte konflikten og alle [framtidige] krav fra begge sider. Jeg har aldri brukt betegnelsen «midlertidig avtale», forklarer hun.

Ifølge Livni blir det umulig å få framgang og kompromisser i forhandlingsprosessen, dersom ikke begge parter er av den oppfatning at alle saker kan bli avsluttet i denne runden. Det er den eneste måten «å sikre våre interesser i forhandlingsrommet», hevder hun.

– Dersom det ikke var et håp for at vi kan oppnå fred, ville jeg ikke gjort dette. Men jeg ønsker ikke å skape falske forventninger. Det har vært en manglende tiltro til den diplomatisk prosessen i årevis. Å ha lave forventninger kan være en fordel. Men jeg ser at vi skaper et håp og folk krysser fingrene for oss, sier Livni.

Den tidligere utenriksministeren for Kadima-partiet ble intervjuet i sammenheng med Jerusalem Posts årlige diplomatikonferanse i Herzliya den 24. oktober, hvor hun skal være en av foredragsholderne.

——————————————————————-

Bestill MIFFs nye bok Halvmåne og hakekors. Kun kr. 298,-
Bestill MIFFs nye bok Halvmåne og hakekors. Kun kr. 298,-

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart