Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Avslører løgnen palestinerne serverte NRK Dagsrevyen

Mahmoud Abbas hyllet nazi-støttespilleren Hajj Muhammad Amin Al-Husseini i sin tv-sendte tale under Fatah-jubileet i januar 2013.
Mahmoud Abbas hyllet nazi-støttespilleren Hajj Muhammad Amin Al-Husseini i sin tv-sendte tale under Fatah-jubileet i januar 2013.
MIFFs nye bok Halvmåne og hakekors viser med all tydelighet at det palestinske representasjonskontoret i Oslo serverte løgn til NRK og det norske folk i februar 2013.

For åtte måneder siden hadde NRK Dagsrevyen en større reportasje om jødehat i det palestinske samfunnet. Det var ikke vanskelig for journalist Tormod Strand å finne palestinere som åpent erkjente sin tro på konspirasjonsløgnene i Zions vises protokoller. Det ble også vist eksempler på formidling av grovt jødehat fra palestinske selvstyremyndigheters offisielle tv-kanal.

NRK, som ellers ikke har problemer med å få de palestinske selvstyremyndigheter i tale, møtte bare stengte dører i Ramallah. Ingen ville kommentere saken, men den palestinske representasjonen i Norge sendte til slutt en e-post til NRK. Der skrev de at jødehat «aldri har vært en del av palestinsk kultur, ideologi eller historie».

Hittil er det ytterst få i Norge som har arrestert denne løgnen. Historien om hvordan jødene i landområdet Palestina gjennom århundrer ble utsatt for systematisk og lovfestet undertrykkelse som dhimmier under muslimsk dominans er stort sett ukjent i Norge. Det er også antisemittismens betydning for konflikten i første del av 1900-tallet.

Mannen som NRK-journalist Tormod Strand fant på kafé i Ramallah, er ikke den første palestiner som har trodd på Zions vises protokoller. Allerede fra 1920-tallet var dette falske dokumentet som oppvigler til hat mot jøder i spredning blant arabere i det britiske mandatområdet. I 1930 anklaget stormuftien av Jerusalem Haj Muhammad Amin Al-Husseini, som britene selv hadde utpekt, det britiske Underhuset for å være “Sions vises råd”.

MIFFs nye bok Halvmåne og hakekors er skrevet at to tyske akademikere. Forfatterne dokumenterer grundig historien om palestinsk antisemittisme i mellomkrigstiden. En tett allianse mellom nazistene og araberne vokste fram, og stormuftien så for seg at Adolf Hitler kunne løse hans «jødeproblem» i Palestina. Halvmåne og hakekors viser at nazistenes forsøk på å tilintetgjøre jødisk nærvær i Palestina fikk omfattende og aktiv støtte fra arabisk side.

Alle som leser MIFFs bok vil forstå at palestinske myndigheter lyver når de sier at jødehat aldri har vært en del av palestinsk kultur, ideologi eller historie. Dersom man skal komme nærmere fred og sameksistens i Midtøsten, er det avgjørende at palestinske ledere tar et oppgjør med det islam-inspirerte og nazi-inspirerte jødehatet i sitt samfunn. I stedet for å lovprise stormuftien av Jerusalem, slik Mahmoud Abbas nylig gjorde i en tv-tale, burde muftiens tankegods og politiske drømmer bli henvist til historiens skraphaug.

MIFFs bok Halvmåne og hakekors kan bestilles gjennom din lokale bokhandel eller direkte fra MIFFs nettsted miff.no.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart