Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Abbas: – Israel vil bære ansvaret dersom det blir brudd

PA-president Mahmoud Abbas gir Israel skylden, dersom denne runden med fredsforhandlinger ikke vinner fram. (Foto: Olivier Pacteau, flickr.com)
PA-president Mahmoud Abbas gir Israel skylden, dersom denne runden med fredsforhandlinger ikke vinner fram. (Foto: Olivier Pacteau, flickr.com)
Dersom det blir brudd i forhandlingene mellom Israel og palestinske selvstyremyndigheter, vil det være Israels ansvar, mener PA-president Mahmoud Abbas.

Under et statsbesøk i Litauen, sa PA-president Mahmoud Abbas tirsdag at Israel må ta ansvaret dersom det blir brudd i forhandlingene.

Abbas hevdet at PA har akseptert en demilitarisert palestinsk stat i samtalene med Israel, rapporterer Yedioth Aharonoth.

– Vi ønsker, som Oslo-avtalen sier, en sterk politistyrke. Det er akkurat dette vi ønsker oss, hvordan vi forstår det, hvordan de (israelerne) forstår dette og hvordan amerikanerne forstår det, sa han under en pressekonferanse.

Samtidig avviser han at palestinerne vil akseptere at israelske forsvarsstyrker kontrollerer grensene til en demilitarisert stat.

– Dersom forhandlingene mislykkes, vil de [israelerne] være årsaken til at det skjer, ikke oss. De har ingen rett til å bli værende på vårt land, etter å ha signert en fredsavtale, sa Abbas.

Senere på tirsdagen, uttalte PA-presidenten til Rheinische Post at han ønsker å møte Israels statsminister Benjamin Netanyahu så raskt som mulig, for å skape raskere framgang i forhandlingene. Abbas er på rundtur i Europa, for å spørre EU-landene om å legge større press på Israel for å stanse byggeaktiviteten i bosetningene.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart