Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ber 50 land om bosetningssanksjoner

PA-president Mahmoud Abbas (f.v.) sammen med presidenten for EU-rådet, Herman Can Rompuy, drøftet onsdag de israelske bosetningene. (Foto: President of the European Council, flickr.com)
PA-president Mahmoud Abbas (f.v.) sammen med presidenten for EU-rådet, Herman Can Rompuy, drøftet onsdag de israelske bosetningene. (Foto: President of the European Council, flickr.com)
Utenlandske selskaper bør fryse alle forretningsavtaler med bosetningene og kutte alle investeringer, krever de palestinske selvstyremyndighetene. Kravet presenteres i strid mot avtale inngått med Israel.

Til tross for avtalen Israel og PA har inngått om ikke å motarbeide hverandre internasjonalt mens forhandlingene pågår, har de palestinske selvstyremyndighetene nylig sendt ut et brev til 50 land. I brevet oppfordrer de nasjonene til å slå ned på bedrifter som har forretningsforbindelser i de jødiske bosetningene på Vestbredden og i Øst-Jerusalem. Flere land i Latin-Amerika og Europa, Sør-Afrika, Australia, Japan og Sør-Korea er blant mottakerne.

PA-minister for intern utvikling og gjenoppbygging, Muhammad Shtayyeh, sier til Financial Times at bedriftene det er snakk om burde enten stanse sin forretningsvirksomhet eller trekke tilbake sine investeringer. Han hevder bosetningene er et brudd på internasjonal lov.

Shtayyeh forklarer at palestinerne også ønsker en stans i alle forbindelser med israelske selskaper og banker som operer på Vestbredden og Gaza-stripen, inkludert de største finansbankene Bank Hapoalim og Bank Leumi.

EU har allerede vedtatt å trekke alt samarbeid med bedrifter og institusjoner som helt eller delvis opererer på Vestbredden, de annekterte delene av Golan-høyden og i Øst-Jerusalem. Storbritannia og Nederland er to land som allerede advarer sine bedrifter mot å investere i disse områdene. EU er i ferd med å utarbeide en metode for hvordan de kan spesialmerke alle produkter fra bosetningene, som selges i det interne markedet. Europa er Israels største handelspartner både på eksport- og importsiden.

 

Hvorfor fortsetter Israel å bygge?

Palestinske ledere nekter å inngå en permanent avtale om grenser og tviholder på politiske krav som vil gjøre slutt på Israel som en jødisk stat. Når det er slik, kan vi likevel fortsette å bygge i de områdene vi har tenkt å beholde, tenker de fleste jødene i Israel.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart