Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Hvorfor Israel ikke vil ha internasjonale styrker i Jordan-dalen

Irske UNIFIL-soldater (Illustrasjon: Irish Defence Forces, flickr.com)
Irske UNIFIL-soldater (Illustrasjon: Irish Defence Forces, flickr.com)
Et videoklipp fra Jerusalem Center for Public Affaits forklarer hvorfor Israel ikke ønsker internasjonale styrker i Jordan-dalen. Israels erfaring med slike styrker er svært dårlig.

Palestinske selvstyremyndigheter (PA) krever kontroll over Jordan-dalen, som de mener skal tilhøre en framtidig palestinsk stat. Noen aktører i det internasjonale samfunnet har foreslått å plassere internasjonale styrker i dalen, noe som kan tjene som en sikkerhet for Israel, at ikke fiender og våpen fritt kan bevege seg fra Jordan til Vestbredden.

Forslaget om en internasjonal styrke blir avvist av Israel. Som du kan se i presentasjonsvideoen til Jerusalem Center for Public Affairs (JCPA), har internasjonale styrker blitt utplassert i en buffersone mot samtlige andre israelske naboland: I Sinai i Egypt, mellom Gaza-stripen og Sinai, i Libanon og i Syria. Men når krig eller liknende ubehageligheter bryter ut, blir slike internasjonale styrker ganske raskt kalt hjem igjen. Derfor kan ikke Israel stole på andre enn seg selv, argumenterer JCPA.

Se videoen her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=06F4zWz6k5I[/youtube]

JCPA også publisert en artikkel hvor de svarer på fem av de vanligste spørsmålene om internasjonale styrker i Midtøsten. Det fjerde av disse, spør om en tostatsløsning i det hele tatt er mulig dersom Israel skal beholde Jordan-dalen.

– Israel ønsker en måte å beskytte sine viktigste sikkerhetsinteresser, samtidig som de tillater en politisk løsning. Av den grunn har Israel snakket om å utplassere israelske styrker i Jordan-dalen, uten nødvendigvis å ha suverenitet i området. Mange land aksepterer utenlandske styrker i sin midte. Som Tyskland, hvor amerikanske styrker fortsatt er utplassert den dag i dag. Med kreativitet ved forhandlingsbordet, vil nok Israel og palestinerne kunne nå fram til en avtale som møter deres (PAs) politiske behov, mens Israel fortsatt er i sikkerhet, skriver JCPA.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart