Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Hollande: Oppgi «rett til å vende tilbake»

Frankrikes president Francois Hollande (midten) sammen med blant andre statsminister Benjamin Netanyahu og hans kone (t.v.) og president Shimon Peres (t.h.), under sitt nylige besøk i Jerusalem. (Foto: Avi Ohayon, Prime Minister of Israel, flickr.com)
Frankrikes president Francois Hollande (midten) sammen med blant andre statsminister Benjamin Netanyahu og hans kone (t.v.) og president Shimon Peres (t.h.), under sitt nylige besøk i Jerusalem. (Foto: Avi Ohayon, Prime Minister of Israel, flickr.com)
Frankrikes president Francois Hollande mener PAs krav om palestinske flyktningers "rett til å vende tilbake" må mykes opp.

Den franske presidenten Francois Hollande besøkte nylig Israel og de palestinske områdene. Hovedhensikten med besøket var nok samtaler om det iranske atomvåpen-programmet, hvor Frankrike har stått nærmere Israel i syn enn de andre landene. Men Hollande kom også med uttalelser om konflikten mellom israelere og palestinere. Til Israel sa Hollande de tingene man forventer, først og fremst at Israel må stanse all utbygging på Vestbredden dersom fred skal være mulig.

Men det som var mer spesielt, var at han sa noe til palestinerne også. Han stod sammen med den palestinske presidenten Mahmoud Abbas og sa at palestinerne bør oppgi, eller i det minste myke opp, sitt krav om «retten til å vende tilbake». Av det må man vel anta at palestinerne fremdeles holder på dette kravet: Arabiske flyktninger (palestinere) fra Israel i 1948 og alle deres etterkommer skal ha rett til individuelt å bestemme om de vil flytte inn i Israel eller ikke.

Tallene på hvor mange «flyktninger» det er, varierer fra 5 til 11 millioner. Og når Israel er et rikt land og naboene er fattige og til dels med utstrakt vold i landet, trenger man ikke ha overnaturlige evner for å kunne komme med en meget pålitelig spådom: Dersom Israel godtar en slik rett, vil det ikke gå lang tid før det er arabisk flertall i Israel og jødene er tilbake til sin gamle situasjon: Minoritet alle steder, prisgitt flertallets sterkt skiftende nåde.

Og når vi ser hvordan de ulike arabiske gruppene har behandlet og behandler hverandre i Libanon, Irak, Jemen, Libya, Egypt og ikke minst Syria, skal det ikke så mye fantasi til å tenke seg hvordan jødene ville hatt det i dag om de ikke hadde hatt en stat hvor de er i flertall.

Kanskje det kan være håp hvis mange flere gjør som Hollande, og sier dette rett ut til palestinerne. Så lenge Mellomkirkelig råd, Fagforbundet og mange andre sier at det som hindrer freden er jødiske bosetninger på Vestbredden, men ikke nevner kravet om «rett til å vende tilbake», ser araberne ingen grunn til å oppgi kravet. Da er fred umulig.

Kilde: En artikkel av Raphael Ahren på timesofisrael.com 18. november 2013.

Relaterte saker:

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart