Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

PAs dobbeltmoral: Fordømmer muslimdrap og hyller jødedrap

Såret israeler på vei til å bli fraktet til sykehus av Magen David Adom-personell, etter at en Tel Aviv-buss ble utsatt for et bombeangrep i november 2012. (Illustrasjon: MDA)
Såret israeler på vei til å bli fraktet til sykehus av Magen David Adom-personell, etter at en Tel Aviv-buss ble utsatt for et bombeangrep i november 2012. (Illustrasjon: MDA)
PAs fordømmelse av den palestinske selvmordsbomberen som sprengte seg selv i luften foran Irans ambassade i Beirut, avslører PAs dobbeltmoral når ofrene er jøder og israelere.

KOMMENTAR: Søndag offentliggjorde palestinske selvstyremyndigheter (PA) en pressemelding hvor de fordømmer palestineren Adnan Mousa Muhammads rolle i Beirut-angrepet 19. november. Muhammad sprengte seg selv i luften utenfor Irans ambassade i den libanesiske hovedstaden sammen med en annen selvmordsbomber.

– Denne handlingen tjener kun fiendene av vår sak og fiendene av vår nasjon, heter det i pressemeldingen fra PA.

Også foreldrene til mannen fordømte hans handlinger og skryter av Iran for sin «konsekvente støtte til den palestinske saken», rapporterer Jerusalem Post og Reuters.

Fordømmer og hyller
En presisering av at selvmordsangrep ikke tjener palestinske interesser og at Muhammads holdninger ikke representerer PAs offisielle, er det en forventer å høre fra et hvilket som helst lands myndigheter i en tilsvarende situasjon.

Men hva om vi «bytter ut» ofrene i Beirut. Hva om de drepte ikke var muslimske libanesere og en attaché for Iran, men jødiske innbyggere i PAs politiske fiendestat Israel? Og hvordan behandler PA de terroristene som har blitt lurt til å tro at de kan komme til paradis, så lenge de dreper jøder?

Av og til kommer det en offisiell fordømmelse. Likevel er resten av PAs politikk så gjennomsyret av terroristidolisering og å skape en virkelighet der jødemordere er helter, at disse fordømmelsene framstår som lite annet enn nødvendige «onder» for å sikre fortsatte vestlige bistandskroner i statskassen.

I hverdagen er det noe helt annet som kommuniseres internt i det palestinske samfunnet. Som for eksempel da en vert på PAs offisielle fjernsynskanal PA TV 3. oktober hyllet planleggeren av terrorangrepet på en Sbarro-restaurant i Jerusalem i 2002. Her ble åtte voksne og sju barn drept. En slik glorifisering av jødemordere og hatindoktrinering av barn på PA TV (og i skolebøker) hører på ingen måte med til sjeldenhetene, men er en del av de palestinske myndighetenes arbeid for å skape et verdensbilde der alt som utføres i den palestinske nasjonalismens navn er en god ting.

Se Palestinian Media Watch‘ klipp fra hendelsen (tekstet på engelsk):
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Gb3TmBeT68Y[/youtube]

Eller som da PA for kort tid siden innførte en ordning der de betaler ut et engangsbeløp på opptil 300.000 over tre år, til alle som har vært involvert i terror mot israelske sivile eller israelske soldater. Jo verre synder du har sittet i israelsk fengsel for å ha utført, desto mer får du i pengestøtte. Det er verdt å bemerke at PA allerede betaler ut opp til 300.000 i årslønn til slike fanger og eks-fanger, der belønningssystemet fungerer på samme måte. En palestiner som slippes ut av fengsel vil i dag kunne motta en årslønn over de neste tre årene på 400.000 kroner.

Dyrker nye «helter»
Det verste med denne ordningen er ikke nødvendigvis at den sender åpenbare politiske signaler om hva som er PAs sanne ansikt. Men det er at den er med på å skape nye terrorister. Palestinere på Vestbredden, hvor ledigheten er stor og minstelønnen på knappe 10-12.000 kroner i året, har ofte knapt med ressurser. Fattige mennesker som kanskje har syke familiemedlemmer å ta seg av, kan sikre framtiden til sine nærmeste og seg selv. Alt de trenger å gjøre er å slakte ned noen uskyldige mennesker. Akkurat som Al-Qaida og Hamas utnytter PA disse desperate menneskene, som brikker på et brettspill, i den hensynsløse kampen for egne interesser.

Det tjener ikke PAs interesser å se palestinere bombe diplomatiske mål til Iran, et muslimsk land som støtter den palestinske statsdrømmen. Men det tjener tydeligvis PAs sak å belønne dem som er stolte over drap på israelske kvinner og barn. Hvis ikke det er antisemittisme, så er det ingenting som er det.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart