Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

EU truer med produktmerking og pengestans

EU-kommisjonens president José Manuel Barroso (Illustrasjon: EU Parliament, flickr.com)
EU-kommisjonens president José Manuel Barroso (Illustrasjon: EU Parliament, flickr.com)
En EU-kilde forklarer at halvparten av medlemslandene støtter merking av produkter fra bosetningene. Men unionen vurderer også å kutte pengestøtte til PA, dersom fredssamtalene bryter sammen.

Kildens uttalelser kommer i sammenheng med at USAs utenriksminister John Kerry besøker Israel onsdag kveld, etter et møte med EUs utenriksminister Catherine Ashton tidligere på dagen.

Ifølge Ha’aretz ønsker Kerry å presentere en ny plan for sikkerhetsordninger på Vestbredden, som kan gi Israels statsminister Benjamin Netanyahu rom til å oppgi mer landområder. Administrasjonen skal ha konkludert med at sikkerhet er så essensielt for Netanyahu, at han ikke vil være villig til å strekke seg langt på andre områder uten at det er på plass. Samtalene mellom representanter fra begge parter, som foregår to ganger per uke, har ikke gitt framgang på en god stund. Kerry skal derfor oppfordre partene til å ta samtalene mer seriøst og avslutte klandringen av hverandre via mediene.

Men EU-kilden til Jerusalem Post som hevdet at halvparten av medlemmene ønsker å merke bosetningsprodukter, skal også ha vært oppgitt over PA. Han forklarte at EU kan komme til å bremse sin pengestøtte til palestinerne, dersom forhandlingene bryter sammen.

Sikkerhetsplanen fra amerikanerne er det første avtaleforslaget de selv bringer til bordet under disse samtalerundene mellom Jerusalem og Ramallah.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart