Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Jordan, Israel, PA enige om rør til Dødehavet

Utsikt over Dødehavet og Jordan (Foto: Rob, flickr.com)
Utsikt over Dødehavet og Jordan (Foto: Rob, flickr.com)
Mandag undertegner Israel, Jordan og PA en felles avtale om å bringe vann i rør fra Rødehavet til Dødehavet.

Avtalen har vært ventet å bli undertegnet en god stund, men uenigheter i forhandlingene har forsinket prosessen. Nå kan imidlertid rent drikkevann til innbyggerne og sårt trengte forsyninger til et Dødehav som er i ferd med å fordampe, bli fraktet i rør fra Rødehavet.

– Vi snakker om en historisk prosess som realiserer en mangeårig drøm. Vi har et strategisk samarbeid her som er av stor nasjonal betydning for Israel, Jordan og PA, forklarer Israels regionsminister Silvan Shalom.

For å realisere den mangeårige drømmen må partene ut med mellom 1,5 og 2,5 milliarder kroner. Men pengene vil de samle inn fra nasjoner, mangemilliardærer og andre som ønsker å bidra, med håp om at Verdensbanken også vil ha interesse av det. Innen et år vil de utlyse et internasjonalt anbud og satser på at prosjektet vil være fullført innen fem år, opplyser Times of Israel.

Avsaltingsanlegget for drikkevannet vil ligge i Jordan, men også forsyne israelske byer som Eilat med mellom 30-50 millioner kubikkmeter vann i året. Årlig vil 100 millioner kubikkmeter vann med høyt saltinnhold etter avsaltingsprosessen, renne i rør videre til Dødehavet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart