Skjermdump fra PA TV 9. desember 2013.
Skjermdump fra PA TV 9. desember 2013.

Hvor drap og utenomrettslige henrettelser er kultur og TV-underholdning

Palestinske ungdommer i Ramallah fremførte forestilling hvor drap på israelere og en palestinsk "kollaboratør" var klimaks. Palestinske myndigheters kulturminister var til stede og ga ære til løslatte terrorister.

Arrangementet 9. desember ble sendt direkte på PA TV. Under innslaget ble det gjort klart at «den femte festivalen for arven fra fedrene» ble arrangert av Ramallahs ungdomsklubb med støtte fra PA-president Mahmoud Abbas.

Budskapene i ungdommenes forestilling er klare.

  • Haifa, Akko, Jaffa, Lod, Tiberias, Ramle og Safed blir framstilt som en del av Palestina, selv om alle syv byer har vært del av staten Israel siden opprettelsen i 1948. Hele området er Palestina, «fra elven til den dype sjø [Middelhavet]», sier en av skuespillerne.
  • Palestinernes kamp krones enten med seier eller med martyrdøden for Allah. I forestillingen blir alle israelere skutt og drept. Blant israelerne blir det funnet en palestiner som blir anklaget for forræderi, for å ha samarbeidet med den zionistiske fienden. Det ender med at den anklagede blir utsatt for en utenomrettslig henrettelse, med skudd i hodet fra kloss hold. Slik har et stort antall palestinske «kollaboratører» endt livet også i virkeligheten. Til slutt gir de palestinske ungdommene honnør til det palestinske flagget, mens den drepte mannen ligger midt på scenen. Publikum svarer med applaus og plystring når mannen blir drept.

Dessverre kunne man håpe at forestillingen bare var en historisk fortelling om hvordan palestinske grupper har kjempet i fortiden. Men det er lite som tyder på det. I forestillingen inngår oppmuntring til Hamas og Fatah om å forene seg i kampen. Med andre ord er arrangørene mer opptatt av å formidle et budskap for framtiden enn historier fra fortiden.

Se innslaget fra PA TV, med teksting på engelsk av Palestinian Media Watch.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4fx3mg-Bm6Q[/youtube]

Festivalkvelden endte med at PAs kulturminister Anwar Abu Aisha ga ære til en rekke terrorister og drapsmenn løslatt fra israelsk fangenskap. Plakettene som ble utdelt hadde et kart av Palestina som dekket hele Israel.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart