Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Bomber og granater i kjølvannet av forsoningsavtalen

Terrorister fra Islamsk Jihad på Gaza i aksjon. (Illustrasjonsfoto: CC BY-SA Amir Farshad Ebrahimi / Flickr.com.)
Terrorister fra Islamsk Jihad på Gaza i aksjon. (Illustrasjonsfoto: CC BY-SA Amir Farshad Ebrahimi / Flickr.com.)
Terrorister på Gazastripen sendte eksplosiver mot israelske soldater torsdag, samtidig som Mahmoud Abbas forsikret FN-representanter om at hans nye samarbeidspartner Hamas vil avstå fra voldsbruk.

Torsdag kveld ble israelske soldater langs grensen mot Gaza angrepet med eksplosiver fra terrorister i Gaza, området som administreres av Abbas’ nye fredspartner Hamas. Eksplosivene traff imidlertid ikke soldatene, så ingen av dem ble skadet i angrepet. Dette opplyser en talsperson for IDF til Jerusalem Post.

Tidligere på dagen avdekket det israelske forsvaret to bomber som var plassert langs den sørlige delen av grensen.

Torsdag morgen avfyrte terrorister en granat mot en IDF-patrulje, også dette langs den sørlige delen av Gaza-stripens grense. Ingen ble skadet i dette angrepet heller.

 

Abbas lovet fred samtidig

Samtidig som angrepene ble begått, var PA-leder Mahmoud Abbas i møte med FN-representanter for å redegjøre for forsoningsavtalen han inngikk med terrororganisasjonen Hamas dagen før, en avtale som fikk Israel til å avbryte fredssamtalene.

I møtet forsikret Abbas FN-representantene om at Hamas ville underordne seg prinsippene om ikke-vold og anerkjenne staten Israel, slik Israel og PLO slo fast enighet om i Oslo-avtalen. Dette går frem av en pressemelding fra FN som er gjengitt av Ynetnews.com.

Abbas skal ha sagt til Robert Serry, FNs spesialkoordinator for fredsprosessen i Midtøsten, at den nye samlingsregjeringen han går inn for å forme med Hamas innen fem uker, vil være forpliktet til å ha en fredelig relasjon til Israel.

 

Raketter også onsdag

Også på onsdag, den samme dagen som avtalen med Hamas ble inngått, ble Israel angrepet fra Gaza.

Det israelske luftvåpenet angrep denne dagen en eller flere terrorister nord i Gaza, som kilder i forsvaret sier utgjorde en øyeblikkelig trussel mot israelsk sikkerhet. Terroristene ble imidlertid ikke rammet, og palestinske medier rapporterte etterpå at fire sivile skulle ha blitt såret.

Kort tid etter denne hendelsen ble minst to raketter avfyrt fra Gaza mot Israel. En av dem eksploderte i Sha’ar Hanegev og den andre langs kysten i Ashkelon. Ingen ble skadet i rakettangrepene.

 

Tidobling i rakettangrepene

Statistikk fra forsvaret forteller om en dramatisk økning i antall raketter mot Israel fra Gaza fra i fjor vinter til denne vinteren. I perioden fra 1. januar til 24. april ble det i fjor rapportert om ni raketter mot Israel fra Gaza, mens tallet for tilsvarende periode dette året er oppe i mer enn hundre. En stor andel av disse rakettene ble avfyrt i en kjede av angrep som Islamsk Jihad sto bak i mars.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart